Göröngyös út vezetett Athénba

Budapest/Pozsony. Kétéves szerződést kötött az athéni Panioniosz futballcsapatával Pinte Attila, a Ferencváros 31 esztendős támadó középpályása. A huszonhétszeres szlovák válogatott a napokban Budapesten és Pozsonyban intézte a formaságokat, s ma utazik vissza új állomáshelyére.

Pinte Attila fantasztikus két idényt töltött a FerencvárosnálSomogyi Tibor felvétele Meglepett a Panioniosz ajánlata?

Minden futballista vágya, hogy nyugati klubhoz szerződjön. Én sem vagyok kivétel. Több alkalommal már biztosnak látszott, hogy létrejön a megállapodás, aztán az utolsó pillanatban mindig valami közbejött. ĺgy az igazat megvallva, már szkeptikus voltam, amikor megkerestek a görögök.

Korábban Angliából és Oroszországból érdeklődtek irántad.

A Sunderland és a West Bromwich is szívesen látott volna, mindkét klub vezetői eljöttek a szlovák–svéd világbajnoki selejtezőre. Azonban Jozef Adamec helyettem Igor Bališt jelölte a kezd#csapatba, én egy percnyi lehetőséget sem kaptam. Végül a szigetországiak leigazolták a nagyszombati játékost... Télen a Dinamo Moszkva és egy angol második vonalbeli csapat jelentkezett, ám a Ferencváros túl sokat kért értem.

Athénban viszont minden simán ment.

Tényleg gyorsan megköttetett az üzlet. Az orvosi vizsgálatot követően egy órán belül aláírtuk a megállapodást. Ebben az is közrejátszott, hogy az egyesületek már korábban Budapesten megegyeztek a 100 000 eurós vételárban. A Ferencváros vezérkara belátta, ha az idén nem engednek el, jövőre lelépő nélkül távozhattam volna.

Jozef Bubenko edző javaslatára szerződtettek.

A tréner az Interből alaposan ismer, tudja, milyen teljesítményre vagyok képes. Már májusban jelezte, számít rám új csapatában. A középpályán újra együtt rúgom a labdát egykori játékostársammal, Marián Ľalíkkal, aki segített a kezdeti nehézségek áthidalásában.

Érdekes, régebben egyikőtök sem tartozott Bubenko kedvencei közé.

Fátylat borítottunk a múltra, mindhármunknak az az érdeke, hogy a Panioniosz sikeresen szerepeljen a bajnokságban. Az elmúlt pontvadászatban hetedik lett a gárda, egy hellyel maradt le az UEFA Kupában való indulásról. Most mindenképpen az első hat között szeretnénk végezni.

Milyenek az első benyomásaid?

A szerződés megkötése után szinte azonnal csatlakoztam a fővárostól 200 km-re edzőtáborozó együtteshez. Negyvenöt fokos melegben is keményen gyakorolunk, délelőtt erőnléti, délután labdás tréningeket végzünk. A hét végén két hétig Olaszországban készülünk, többek között megmérkőzünk a Lazióval és a Sampdoriával. Egyébként, a stadionunkat eddig csupán kívülről láttam...

Elégedett vagy a feltételekkel?

Nincs okom a panaszra. Nem tagadom, anyagilag is megérte Görögországba igazolnom.

A család is veled tart?

Természetesen, bízom benne, hogy valamennyien gyorsan alkalmazkodunk az ottani körülményekhez. Várhatóan leghamarább csak a karácsonyi ünnepekre térünk haza.

Miként értékeled a Fradiban eltöltött időszakot?

Fantasztikus két idényt töltöttem a zöld-fehéreknél. Főleg az első szezon volt sikeres, nekem és a csapatnak is remekül ment a játék. Megérdemelten nyertük meg a bajnokságot. Sajnos, az elmúlt pontvadászatban már nem tudtuk megismételni a parádés produkciót. Egy biztos, a görögországi kitérő után szeretnék visszatérni Magyarországra, s dédelgetett álmom, hogy az Üllői úton fejezzem be pályafutásom.

Oszlopos tagja voltál a válogatottnak – végleg lemondtál a címeres mezről?

Még nem adtam fel, hogy pályára lépjek a nemzeti tizenegyben. Kiegyensúlyozott jó teljesítménnyel szeretném felhívni magamra Ladislav Jurkemik vezetőedző figyelmét.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?