Gólkoncert a DAC Arénában: 5:0 a Tatran ellen

Dunaszerdahely |

<p>Parádés 5:0-s győzelmet aratott a DAC az eperjesi Tatran ellen a labdarúgó Fortuna Liga 21. fordulójában. A DAC lehengerlő szélsőivel szemben tehetlenek voltak a tabella utolsó helyén álló vendégek.</p>

A mérkőzés előtt díjazták a legszebb őszi DAC-gólt: több mint 1300 szurkoló szavazata alapján Zsivkovics trencséniek elleni találata lett a befutó.

A sereghajtó eperjesiek ellen eltiltás miatt hiányzott a sárga-kékek kezdőcsapatából Štepanovský és Huk, az albán származású Alukunak pedig vízumproblémák miatt haza kellett utaznia. Az előző meccshez képest változás volt az is, hogy Kontár csak a cserepadon kapott helyet. A védelem tengelyébe visszatért Michalík, a középpályára Sarr és Simon Pambou, a jobb szélen Vida játszott.
A DAC bátran kezdett, és már a 9. percben vezetést szerzett, egy jobboldali beadás után Pačinda érkezett a bal oldalon - 1:0. Öt perccel később egy jó kiugratás után a második gólját is megszerezhette volna, de a kifutó Taliant találta el.

A gyors gól után kissé leült a játék, az eperjesiek a 25. percben egy kontra végén egyenlíthettek volna, de Šatka az utolsó pillanatban tisztázott. Közvetlenül a szünet előtt ismét felpörögtek az események, Simon Pambou egy íveléssel a felső lécet találta el.

A második félidőt is jól kezdte a DAC, Vida szöglete után Sarr növelte az előnyt - 2:0. Nem sokkal később Pačinda és Ljubicic összjátékából születhetett volna gól, de a csapatkapitány jócskán a kapu fölé bombázott. A szurkolók azonban értékelték az akciót: zengett a "Játszik a DAC!" a stadionban. Immár nem lehetett megállítani a DAC-hengert, a 65. percben Pačinda beadása után közelről Vida is betalált - 3:0, két perccel később Vida jobb oldali lapos beadása után pedig Šafranko megszerezte első dunaszerdahelyi gólját - 4:0! És még nem volt vége: a 72. percben Pačinda futtából lőtt a bal alsó sarokba - 5:0. A 82. percben a vendégeknek is volt egy helyzetük, de Rolinc lövését Slávik kiütötte. Az eperjesi kapu előtt a csereként beállt Mészárosnak is volt egy helyzete, de a fejesét Talian nagy bravúrral hárította.

A gólzáporos győzelem után a szurkolók állótapssal ünnepelték kedvenceiket, az új DAC-stadion mágikus hatása pedig tart tovább: átadása után a sárga-kékek minden tétmeccsüket megnyerték hazai pályán.

DAC-Prešov 5:0 (1:0)
Góllövők: Pačinda (9., 72.), Sarr (56.), Vida (65.), Šafranko (67.),
Sárga lap: Davis, ill. Streňo.
Játékvezető: Pavlík, 4532 néző.
DAC: Slávik - Zsivkovics, Michalík, Šatka, Davis - Ljubicic - Vida (73. Černák), Sarr (76. Kontár), Pambou (81. Mészáros), Pačinda - Šafranko.
PREŠOV: Talian - Micherda, Bartek, Dzurík, Haladej - Keresteš - Kubus (60. Grešák), Streňo, Katona, Leško (70. Haščák) - Rolinc (84. Tubonemi).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?