Futóparádé Felsőszeliben

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉSFelsőszeli. Kontár Ronald példaképük lehetne a futballklubok elnökeinek. Nemcsak a legnépszerűbb labdajáték felsőszeli történéseit irányítja, hanem a mozgás más területére is átvándorol(t).

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Felsőszeli. Kontár Ronald példaképük lehetne a futballklubok elnökeinek. Nemcsak a legnépszerűbb labdajáték felsőszeli történéseit irányítja, hanem a mozgás más területére is átvándorol(t). A futás lelkes népszerűsítője, a nemrég már másodszor megrendezett tíz kilométeres verseny ötletgazdája, főrendezője. S amint a viadal krónikája is bizonyítja, a falu legjobb férfifutója. Ezt a címet idén is kiérdemelte, akárcsak a nőknél Tánczos Adriána.

Délelőtt a gyerekek, délután a felnőttek csatáztak a méterekkel, kilométerekkel a Nyerges lovasklub területén. „A két főszámban 178 futó vett részt, amely új részvételi csúcs – árulta el Kontár Ronald. – Abszolút sorrendben a névadó tízezer méteres számban a férfiaknál Pavol Bukovac, a nőknél Soregi Ágnes győzött, a rövidebbik távon, azaz háromezer méteren a vízkeleti Nagy Péter és a pozsonyi Lucia Klačanská diadalmaskodott. A futók a verseny után üdítőt és gulyást is fogyaszthattak, továbbá minden induló két ingyen belépőt kapott a helyi önkormányzattól hétvégére a felsőszeli termálfürdőbe. Nemcsak a futók, hanem a kilátogatók is jól szórakoztak. A futóverseny mellett megkóstolhatták a halászléfőző verseny remekeit, ajándékokat nyerhettek különböző futást érintő kvízkérdések megválaszolásával, s a tombolasorsoláson is részt vehettek.”

Kontár Ronald külön megtiszteltetésnek tartotta, hogy versenyükön megjelent több olyan dél-szlovákiai maratonfutó, akik sokat tesznek a futás népszerűsítéséért. Név szerint Kele Géza futónagykövetet, Hodossy Pétert, Ritter Lajost és Vajas Rolandot említette. „Köszönöm mindenkinek, aki támogatott, segített a szervezésben” – tette hozzá a házigazda, aki bejelentette, hogy jövőre újra lesz futóverseny Felsőszeliben. Ha akad elég érdeklődő, félmaratoni távon is elindulhat a mezőny. Eredmények a Hírkosárban .(jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?