Formában a franciák

<p>Franciaország megnyerte az első két csoportmérkőzését. Az ellenfeleket elnézve ez papírforma eredmény is lehetne, de amikor a franciák legutóbb két győzelemmel nyitottak, akkor egészen a vb-címig meneteltek.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A francia–svájci (5:2) meccs érdekességei a számok tükrében.

1 – Karim Benzema az első francia futballista, aki tizenegyest hibázott a világbajnokságon (a büntetőpárbajokat nem számítva). A francia válogatottban utoljára Zinedine Zidane rontott büntetőt, 2006- ban, Kína ellen.

2 – Az 1998-as torna óta Franciaország először nyitott két győzelemmel, az akkori sikeres rajtnak világbajnoki diadal lett a vége.

3 – Svájc több gólt kapott a franciáktól az első félidőben (hármat), mint az ezt megelőző nyolc vb-meccsén együttvéve (kettőt).

3 (de majdnem 4, sőt, 5) – ennyi gólnál jár Karim Benzema a vb-n. Thierry Henry óta ő az első francia, aki a csoportmérkőzések első és második fordulójában is betalált. Benzema egyébként akár már ötgólos is lehetne: a Honduras elleni mérkőzésen a második gólját végül öngólként Valladares kapusnak írták, a svájciak ellen pedig a hosszabbításban is lőtt egy gólt, de Björn Kuipers játékvezető már előbb belefújt a sípjába, így a találat már nem volt érvényes.

5 – 1958 óta először fordult elő, hogy Franciaország egy vb-meccsen legalább öt gólt szerzett. Akkor az NSZK ellen 6:3-ra győzött.

7 – A meccs hét gólját hét különböző játékos szerezte. Korábban öt vb-meccsen fordult elő, hogy heten is feliratkoztak a góllövőlistára, ezek közül kettő magyar érdekeltségű: az 1954-es vb-csoportmeccse, amelyen Magyarország 8:3-ra nyert Németország ellen, illetve az 1982-es Magyarország– Salvador találkozó, amely 10:1-es magyar sikert hozott.

7 – Utoljára négy éve, 2010. június 21-én fordult elő, hogy egy világbajnoki mérkőzésen 7 gól esett, akkor Portugália 7:0-ra verte Észak-Koreát.

25 – Ennyi centiméter a magasságkülönbség Olivier Giroud és Mathieu Valbuena között a Wikipédia adatai szerint. Az Arsenal csatára 192 centiméter magas, a Marseille középpályása 167, bár egyes források szerint nincs 160 centi sem…

66 – Giroud és Matuidi találata között mindössze ennyi másodperc telt el.

100 – Olivier Giroud gólja volt a franciák 100. találata a vb-k történetében.

16,7 millió – Ennyi tévénéző látta Franciaországban a meccset. Ekkora érdeklődésre a 2006-os vb-döntő óta nem volt példa, akkor körülbelül 22 millióan látták, hogy a franciák büntetőkkel kikapnak az olaszoktól. (bt, ns, infostrada)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?