Fordított és győzött a DAC Myjaván

Megszerezte szezonbeli második és László Csaba irányítása alatt az első győzelmét a DAC csapata, amely 2:1-re diadalmaskodott Myjaván a labdarúgó Fortuna Liga 14.

Megszerezte szezonbeli második és László Csaba irányítása alatt az első győzelmét a DAC csapata, amely 2:1-re diadalmaskodott Myjaván a labdarúgó Fortuna Liga 14. fordulójában.

A DAC korábban sosem győzött az erdőháti csapat otthonában, eddigi négy myjavai meccsén csak egy pontot tudott szerezni a dunaszerdahelyi gárda.

László Csaba a múlt héten lapunknak adott interjújában előrevetítette: „Ha nem történik semmi sérülés, akkor szombaton Myjaván megint lesz olyan játékos a pályán, aki itteni, és meg is érdemli, hogy ott legyen.” A székely szakvezető be is tartotta ígéretét, a kezdőcsapatba bekerült a 22 éves Kontár Zoltán is, aki rögtön góllal hálálta meg a bizalmat.

A találkozó első gólját azonban a hazaiak szerezték meg, a 4. percben Kolár (aki a meccs előtt átvette az előző hónap legszebb góljáért járó trófeát) lefordult a hátvédről, és a hálóba lőtt – 1:0.

A gyors gól nem segített a Myjavának, mert négy perc múlva egyenlített a DAC, Davis beadása után Kontár fejelt a hazaiak kapujába – 1:1. A korábban Senicán futballozó Kontár először játszott kezdőként a dunaszerdahelyi A csapatban, és találatával 213 perc óta tartó gólcsendet tört meg.

A 27. percben pedig ismét gólt kiálthatott a 145 fős dunaszerdahelyi drukkersereg: Zsivkovics passza után Štepanovský fordított – 1:2.

A második félidőben hiába igyekezett egyenlíteni a Myjava, igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani, így a DAC három nyeretlen bajnoki után ismét győzni tudott.

„Sportszerű meccs volt – kezdte értékelését László Csaba. – Az első félidőben és a második játékrész elején problémáink voltak, a csapatunk a korábbi vereségek után elvesztette az önbizalmát. Az egyenlítés a legjobb pillanatban jött, ezután már mi kontrolláltuk a játékot a szünetig. Nagyon gyorsan gólt kaptunk, a Myjava játékosai ekkor már azt hitték, hogy 5:0-ra nyerni fognak. De mi visszajöttünk a meccsbe, és ezért szeretnék gratulálni a csapatnak. A szünetben elmondtam a játékosaimnak, hogy a Myjava nagyon agresszív lesz az első 20–25 percben, szerencsénk is volt, hogy ebben az időszakban nem kaptunk gólt. Az ellenfél felhozta a harmadik csatárát is, ezért küldtem be a magas Michalíkot, hogy a fejpárbajokban ne legyünk alárendeltek. A végén a hazaiak már nem nyomtak annyira, így egy kis szerencsével megnyertük a meccset. Ideje volt már itt három pontot szereznünk, a legfontosabb pillanatban győztünk.”

A Myjavát irányító Radványi Miklós rendkívül csalódott és mérges volt a meccs után, csapata sorozatban másodszor kapott ki otthon. „A DAC nem lepett meg, mert tudtam – és a csapatomat is figyelmeztettem rá –, hogy Dunaszerdahelyen sok jó játékos van, akik dinamikusak, gyorsak. Inkább a saját játékosaim leptek meg. Hiába rúgtunk egy gyors gólt, mintha félvállról vették volna a meccset, ez pedig megbosszulja magát” – mondta lapunknak Radványi, aki már közvetlenül a meccs utáni nyilatkozataiban is hangsúlyozta, ennek a vereségnek következményei lesznek, amelyekről hétfőn beszél majd a csapattal. „Ez volt a legrosszabb meccsünk a szezonban, és erre az sem mentség, hogy többen sérültek voltak, Machovecet le kellett cserélnem, Duga csak a meccs végére jött be beinjekciózva, Bílovský pedig egyáltalán nem játszhatott. De törvényszerű, hogy előbb-utóbb minden csapat hullámvölgybe kerül, az a legfontosabb, hogy minél előbb kimásszunk a gödörből. Pánikolni nem fogok” – hangsúlyozta Radványi. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?