Folytatódik a görög álom?

Lisszabon. A negyeddöntő mérkőzései közül ma az első pillantásra legegyértelműbbre, a Franciaország– Görögország találkozóra kerül sor. Az esélyek alapján talán le se kellene játszani a meccset, hiszen a címvédő gall válogatott játékereje jóval nagyobb a hellén együttesnél.

Thierry Henry a csoportmérkőzések után úgy nyilatkozott: örül annak, hogy a görögökkel játszanak a nyolc között. A hellének ma a pályán adhatnak választ az aranycipős francia csatárnak. Reuters-felvételPersze a papírforma néha felborul, s így mindenképpen van esélye a bravúrra Otto Rehhagel csapatának, amely hatalmas meglepetésre, ugyanakkor megérdemelten lépett tovább az A-csoportból, többek között a sztárokkal felálló spanyol együttest megelőzve.

– Mi már mindent elértünk, amit szerettünk volna, sőt talán többet is annál, így semmit sem veszíthetünk – mondta a görögök német szövetségi kapitánya, aki ezzel egyben játékosai legnagyobb előnyét is megfogalmazta.

Az 1998-as világbajnok csapaton ugyanis ellenfelével szemben hatalmas a nyomás, hiszen nemcsak a továbbjutást, de a címvédést is elvárja tőlük a francia közvélemény, amely nehezen felejti a 2002-es sikertelen vb-szereplést.

– Győzni jöttünk ide, így értelemszerűen nem tervezzük, hogy ez lesz a végállomás – nyilatkozta Jacques Santini szövetségi kapitány. A szakvezető ugyanakkor elismerte, hogy futballistái közel sem mutattak eddig olyan formát, mint ami elvárható lenne tőlük. –Több területen is javulnunk kell, ez nem vitás. Ennek ellenére nem aggódom, úgy vélem, megoldjuk a problémákat.

Santini dolgát Willy Sagnol kéz- és Patrick Vieira vádlisérülése, valamint David Trezeguet gyenge formája nehezíti. Utóbbi helyén minden bizonnyal a Manchester United támadója, Louis Saha szerepel majd, míg Vieira posztján Benoit Pedretti léphet pályára. A görög szakvezető ezzel szemben minden kulcsjátékosára számíthat.

Eddig hatszor találkozott a két csapat, ötször francia siker született, egy találkozó pedig döntetlennel zárult. Legutóbb 1996-ban Nimes-ben mérkőztek meg, akkor 3:1-es francia győzelem született.

A lisszabon Alvalade-stadionban sorra kerülő meccset a svéd Frisk vezeti.

Várható kezdőcsapatok – FRANCIAORSZÁG: Barthez–Gallas, Thuram, Silvestre, Lizarazu–Pedretti, Makelele, Pires, Zidane–Henry, Saha. GÖRÖGORSZÁG: Nikopolidisz–Szeitaridisz, Kapszisz, Dellasz, Fisszasz–Karagunisz, Katszuranisz, Zagorakisz, Baszinasz–Hariszteasz, Nikolaidisz.

A Portugália–Anglia találkozó lapzárta után ért véget. (mti, ú)

Rooney és van Nistelrooy az élen

A holland Ruud van Nistelrooy a letteknek lőtt két találatával behozta a góllövőlista élén álló angol Wayne Rooneyt.

4 gólos: Rooney (angol), van Nistelrooy (holland); 3 gólos: Baroš (cseh), Larsson (svéd), Tomasson (dán), Zidane (francia); 2 gólos: Cassano (olasz), Heinz (cseh), Henry (francia), Ibrahimovic (svéd), Lampard (angol).

A csoportmérkőzések során hat játékos lett kiállítva: az orosz Saronov és Ovcsinnyikov, a svájci Haas és Vogel, a bolgár Sztilian Petrov valamint a holland Heitinga. A legtöbb sárga lapot az oroszok (15), a legkevesebbet a csehek (2) kapták. (tasr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?