Fociláz a Spartaknál

A nagyszombatiak egygólos előnyből, a székesfehérváriak ugyanilyen arányú hátrányból várják a labdarúgó Európa Liga-selejtező 3.

A nagyszombatiak egygólos előnyből, a székesfehérváriak ugyanilyen arányú hátrányból várják a labdarúgó Európa Liga-selejtező 3. fordulójának visszavágóját, ahol a playoffba jutás a tét.

Elbizakodottság nélkül

Tombol a fociláz Nagyszombatban: a Spartakot már a bécsi meccsre is közel háromezer drukker kísérte el, az Austria 1:0-s legyőzése után pedig nagyon gyorsan elfogytak a jegyek a mai visszavágóra, ezért a klub a biztonsági zónaként üresen hagyott három szektorból még egyet lecsippentett. „A nézők már Bécsben is fantasztikusak voltak. Elképesztő volt, ahogy a bemelegítéstől kezdve buzdítottak. Erre nincs szó, ilyet még nem éltem át” – mondta az odavágóról Adam Kadlec, a nagyszombatiak védője.

A Spartaknak azonban vigyáznia kell, hogy ne ragadja magával az euforikus hangulat. „Szép, hogy gólt szereztünk idegenben, de kissé csalóka is. Szerintem ez még nem annyira jó pozíció. Nem vár ránk könnyű 90 perc, és még jobb teljesítményt kell nyújtanunk, hogy továbbjussunk” – vélekedik a csatár Ivan Schranz, Miroslav Karhan vezetőedző szerint pedig a korábbi 60–40%-ról 50-50-re módosultak a továbbjutási esélyek.

Tény, az Austria a múlt heti botlás ellenére remek formában van, hat tétmeccséből ötöt megnyert, 17:4-es gólaránnyal. Thorsten Fink vezetőedző – Karhan húzásához hasonlóan – felforgatta csapata összeállítását a Mattersburg ellen, de a lilák így is 3:1-es győzelmet arattak. „Meg kell akadályoznunk, hogy a nagyszombatiak kontrázzanak. A labdabirtoklással és a támadásokkal nem volt gondunk, csak be kell lőnünk a helyzeteinket” – nyilatkozta Fink.

Nyílt párharc?

Bár a Videoton nem játszott alárendelt szerepet múlt héten a felcsúti első találkozón a Midtjylland ellen, többször vezetést szerezhetett volna, később pedig az egyenlítésre is volt lehetősége, végül azonban maradt az 1:0-s kudarc, melynek következtében rendkívül nehéz helyzetből várja a herningi második felvonást. Ráadásul a dániai csapat pályaválasztóként ebben a naptári évben mindössze egyszer szenvedett vereséget.

„Teljesen nyílt párharcra számítok a visszavágón – véli ennek ellenére Lang Ádám, a Videoton védője. – Itthon is ki-ki meccset játszottunk, egyenrangú ellenfelei voltunk a Midtjyllandnek. Végül a szerencse is döntött. A szakmai stáb kielemezte a dánok gyenge pontjait, és ezeket szeretnénk kihasználni. Hogy a visszavágón milyen összeállításban játszanak, persze nem tudhatjuk, de van egy valószínűsíthető kezdőcsapat, amire számítunk, és amire készülünk. Nem egyszerű két fronton is helyt állni, de hálás feladat, hogy nemzetközi porondon szerepelhetünk, ezt pozitív dologként kell felfognunk.”

A székesfehérváriak ugyanis nem teljesítenek jól az NB I-ben, az első három forduló után még nyeretlenek, legutóbb a Vasastól kaptak ki hazai pályán 2:1-re. A dánok ellenben fantasztikus szériában vannak, utoljára május 1-jén szenvedtek vereséget (5:3, Köbenhavn), azóta 18 tét- és barátságos mérkőzésen nem találtak legyőzőre. Ugyanakkor egyik legértékesebb játékosukat, Pione Sistót a spanyol Celta Vigo vasárnap leigazolta, így ő már nem fog játszani a mai visszavágón. (MTI, ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?