Fiatalos fociszelek Tósnyárasdon

Télen fiatalok vették át a tósnyárasdi futballklub irányítását. Hogy milyen nyomokat hagytak maguk után a Galántai járás falujában, arról az elmúlt időszak feltérképezésekor értesültem.Magyarics Erik vezeti a klubot, fivére, Dominik a klubtitkár. „Úgy éreztük, valamit tennünk kell.

Télen fiatalok vették át a tósnyárasdi futballklub irányítását. Hogy milyen nyomokat hagytak maguk után a Galántai járás falujában, arról az elmúlt időszak feltérképezésekor értesültem.

Magyarics Erik vezeti a klubot, fivére, Dominik a klubtitkár. „Úgy éreztük, valamit tennünk kell. Felnőttcsapatunk alig néhány ponttal a végeken kullogott a galántai területi bajnokságban. Tavasszal sokszorta több pontot szereztünk, de a huszonegy pont így is csak az utolsó előtti hely megszerzésére volt elegendő, tetemes hátrányunkból csak lefaragni tudtunk – vázolja legutóbbi bajnoki szereplésüket Magyarics Dominik. – A következő bajnokságban az első ötben szeretnénk végezni, de ha jobban is sikerülni helytállni, feljutni nem akarunk ebből az osztályból. Nyáron nem erősítettünk, ugyanazzal a kerettel vágunk neki a bajnokságnak, mint amilyennel befejeztük az előzőt. Nálunk nem pénzért futballozunk. Önköltséges alapon játszunk, mi vásároljuk a mezeket, magunk fizetjük az újonnan bevezetett tagdíjat. Már télen hozzáláttunk a munkához, még akkor felújítottuk az öltözőket és a pályát.”

Július elején kispályás tornát is szerveztek 16 csapat részvételével, immár harmadszor. Győztese az ERT Topoľnica, vagyis a helyi A csapat lett. „Úgy nyertünk, hogy a csoportmeccsek után elment a kapusunk, és utána Roman Bittó állt be a helyére, és összesen csak három gólt kapott, a döntőben egyet sem. Jól fociztunk, jó napot fogtunk ki – tette hozzá Magyarics Dominik, aki szintén pályára lépett. – A tornára a környező falukból és városokból jöttek alkalmi csapatok. Negyven fokos hőségben, barátságos és nagyon jó hangulatban telt el a nap. Minden évben egyre többen látogatnak ki a mérkőzésekre, aminek nagyon örülünk, mert a mi vezetőségünk nem pénzért, hanem szívből törődik a helyi focival, s ugyanilyen szellem uralkodik a játékosok között is.”

Tornatények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?