Fiatalítás és türelem

Pozsony. Hatpontos (79:73) vereséget szenvedett szombaton a Slovan otthonában a somorjai BK a női I. kosárlabdaliga 16. fordulójában.

Pozsony. Hatpontos (79:73) vereséget szenvedett szombaton a Slovan otthonában a somorjai BK a női I. kosárlabdaliga 16. fordulójában. Vendégszempontból kétségkívül jó eredmény, hiszen a fővárosiak magabiztosan őrzik második helyüket a táblázaton, és a rózsahegyiek kivételével valamennyi ellenfelüket ennél nagyobb pontkülönbséggel győzték le.

Tíz emberrel érkeztek a csallóköziek a mérkőzésre, de Peter Kováčik csak nyolc játékosát küldte pályára. Tátošová még sérült és Hargašová sem jutott szóhoz. A kezdőötösben a csapatkapitány és egyetlen nem somorjai kosaras, Ingrová, az ősszel visszatért Pokstaller és a válogatott Kováčiková mellett két tizenéves tehetség, Hushegyi és Szíjjártó is lehetőséget kapott. Nem először, és elsősorban rajtuk múlik, hogy még hányszor ismétlődik meg az ilyen alkalom. A mérkőzés folyamán a sérüléséből felépült Nagy mellett további két tizenéves, Horony és Brezovsky is pályára került, sőt voltak az összecsapásnak olyan időszakai, amikor négy fiatal és egy tapasztalt kosaras alkotta a somorjai ötösfogatot. Tehát Kováčik mester – részben kényszerből – a tizenéveseket is beépíti csapatába, aránylag sok játéklehetőséget ad nekik. Ehhez mérhetetlen türelem és bátorság is kell.

Amikor a mérkőzés után megkérdeztem a válogatottat is irányító szakvezetőtől, hogy szerinte mi döntötte el az összecsapás sorsát, találó választ adott: „Mindvégig kevesebb olyan labdát szereztünk meg, amely nem volt az ellenfél birtokában. A Slovan semmivel sem lepett meg bennünket. Játékosaim előre tudták, mi vár rájuk, de kiütközött, hogy csapatomnak kevesebb a tapasztalata. Ez eldöntötte a mérkőzés sorsát. Tizenéves védenceim mérkőzésről mérkőzésre javulnak, de a kiélezett helyzetekben lehetett látni, hogy még sokat kell dolgozniuk. Csalódást azonban egyikük sem okozott. Türelmesen folytatjuk a munkát. Kiemelni senki nem akarok, de van mit tennünk azért, hogy a fiatal játékosok még nagyobb támaszai legyenek a csapatnak, mint ma voltak. Mindössze az eredménnyel vagyok elégedett, a játékon még van javítanivaló. Ez vár ránk a folytatásban.” (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?