Felsőpatonyi focitornák az emlékezés jegyében

Felsőpatony. A futballmúltjáról híres csallóközi településen az emlékezés és a bajnoki idényre való felkészülés jegyében három focitornát rendeztek.Előbb a felnőttek csatáztak az elsőségért a másodízben zajló Mrva László Emléktornán.

Felsőpatony. A futballmúltjáról híres csallóközi településen az emlékezés és a bajnoki idényre való felkészülés jegyében három focitornát rendeztek.

Előbb a felnőttek csatáztak az elsőségért a másodízben zajló Mrva László Emléktornán. „Egykori klubelnökünk tiszteletére tavaly életre hívott megmérettetésen a mieink mellett a faluszomszéd Szentmihályfa, az ugyancsak területi konkurens Egyházgelle és az V. ligás Nagyabony küzdött a serlegért. Tavaly otthon tartottuk a trófeát, ezúttal nem sikerült a címvédés. Nem szomorkodunk, hiszen a szurkolók színvonalas párharcok, látványos alakítások és gólok szemtanúi voltak. Sokan jöttek el a szomszédos településekről, így a bajnoki meccseken megszokott közel száznyi nézőszám a duplájára emelkedett. A hőség ellenére nem volt üresjárat, a bíráskodásra, a szíves vendéglátásra, a szervezés színvonalára sem lehet panasz” – summázta tornájukat Pethő Csaba, a felsőpatonyiak klubelnöke.

Az AG Sport Liga hazai újonca a harmadik helyen végzett a tornán. „Az első meccsünket elbuktuk, de a helyosztón győzelemmel kedveskedtünk drukkereinknek” – ecsetelte szereplésüket a vendéglátók játékosedzője, Perczel Antal, aki duplázott a bronzmeccsen.

A papírformának megfelelően a nagyabonyiak szereztek elsőséget. „Teljesítettük az elvárásokat. A fináléban vesztes állásnál vonultunk pihenőre, a második félidőben négy gólt lőttünk, megérdemelten végeztünk az élen” – fogalmazott Domonkos Tibor, aki Miklós Imrével kettesben edzőként és gólszerzőként is részt vállalt a nagyabonyiak kupadiadalában.

Másnap délelőtt az U11-es és U 13-as korosztály csatázott a győzelemért, délután pedig az U19-esek erőpróbájával ért véget a felsőpatonyi emléktornák idei sorozata. Az ifik erőpróbájánál rögtönözniük kellett a szervezőknek, ugyanis a csallóközcsütörtökiek nem jöttek el a rendezvényre. „Délelőtt egykori futballistánk, Mrva Gábor, délután pedig a PSE alapító tagja, Farkas Sándor emléke előtt tisztelegtünk. Tornáinkkal arra összpontosítunk, hogy az utódok is ismerjék klubunk kimagasló alakjait, példákat állítsunk fiataljaink elé” – nyomatékosította szándékukat Pethő Csaba.

Az U11-es korosztályban hegyétei, az U13-as korosztályban diósförgepatonyi, az U19-es korosztályban pedig nagyabonyi elsőség került a tornakrónikába.

Tornatények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?