Félmillió koronából világverseny

Már tizenkettedik alkalommal rendezik meg a hétvégén Pozsonyban a párbajtőr Szlovák Nagydíjat, amely tíz éve Világ Kupa-viadal, három esztendeje a férfiak számára.

Már tizenkettedik alkalommal rendezik meg a hétvégén Pozsonyban a párbajtőr Szlovák Nagydíjat, amely tíz éve Világ Kupa-viadal, három esztendeje a férfiak számára. Az egyre nagyobb hírnevet szerző verseny ma már fontos állomás a sportág élmezőnyébe tartozó vívók számára is, és mindenképpen a szlovák szövetség hírnevét öregbíti. A ma kezdődő nemzetközi seregszemléről Érsek Árpád főszervező nyilatkozott lapunknak.

Milyen lesz az idei részvétel?

Meglepetésünkre 26 ország több mint 125 vívója indul, ami a tavalyhoz képest – 16 ország 100 versenyzője – jelentős növekedést mutat. A szlovák színeket ebben az évben tizenöten képviselik.

Lesz e valami változás a múlt évhez képest?

Új helyre került a verseny. Ebben az évben először a pozsonyi Elán sportcsarnok fogadja majd a résztvevőket, ami reményeink szerint jobb hangulatot biztosít. A 16 páston folyó viadal kétnapos, szombaton 14 órától a legjobb 64 közé kerülés lesz a tét, vasárnap 9-től pedig már egyenes kieséssel zajlanak a küzdelmek.

Kik tartoznak a legesélyesebbek közé?

A Világ Kupa 16 legjobbja közül 8 jelezte részvételét. A legnagyobb eséllyel az osztrák Marik, a holland Kardolus, a magyarok közül pedig Imre Géza, Fekete Attila és Kovács Iván indul. Mi főleg fiatal versenyzőket neveztünk, leginkább az Érsek, Asványi, Habodász, Jurčacko négyes fogatban bízunk. Ha a szerencse is melléjük szegődik, akár a legjobb 32-be is bejuthatnak. Viszont annak örülök igazán, hogy a verseny nívója egyre magasabb.

Honnan sikerült a előteremteni az anyagiakat?

Szerencsére már évek óta kapunk állami támogatást, amit szerintem meg is érdemelünk, hisz ekkora nemzetközi mezőnyt fogadni nem kis dolog. Ötszázezer koronából gazdálkodhatunk. Ebben az évben van két fő támogatónk is, melyek remélem, a jövőben is kitartanak mellettünk. (sd)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?