Félhivatalos kizárás

Vágkirályfa. Úgy tűnik, futballvonalon végre pont kerül(t) a galántai járási bajnokság II. osztályának éléről egy hónappal ezelőtt kiebrudált Horné Saliby B (valójában vágkirályfaiak) csapatának ügyében.

Mint ahogy arról olvasóinkat már tájékoztattuk, a Galántai Területi Labdarúgó Szövetség (Gtlsz) tanácsa a Nyugat-szlovákiai Kerületi Futballszövetség felszólítására a megszabott határidőn belül (április 30.) kizárta a hatáskörébe tartozó bajnokság mezőnyéből az addig élen álló, tavaly nyáron Horné Saliby B névre átkeresztelkedett vágkirályfai csapatot. Az említett együttes ugyanis az elhúzódó adminisztráció miatt csupán az 5. fordulóban csatlakozott a mezőnyhöz. Elmaradt meccseit – az érintett ellenfelekkel való közös megegyezés alapján – menet közben, még az őszi idényben pótolta. Akkor egyik riválisuk sem tiltakozott, úgy tűnt, a Horné Saliby B csapata a legjobb úton halad a feljutás felé. Tavaszelőn azonban, főleg a bajnoki címre pályázó mátyusföldi ellenfelek támadásainak hatására, felsőbb szinten is terítékre került az ominózus ügy. Végeredményben a vágkirályfaiakat befogadó testület hozta meg népszerűtlen döntését, amely nagy port kavart mátyusföldi futballberkekben. Az érintett klub élt fellebbezési jogával, ám egyik szinten sem ért el pozitív eredményt. Előbb a Gtlsz tanácsa hozott salamoni döntést. – Várakozó álláspontra helyezkedtünk. Kivárjuk a Szlovák Labdarúgó Szövetség fellebbviteli bizottságának határozatát, az lesz számunkra a mérvadó – kommentálta akkor az alsó fokon elfogadott határozatot Csepreghy Dezső, a Gtlsz elnöke. A Szlovák Labdarúgó Szövetség illetékesei két ízben is foglalkoztak a vágkirályfaiak óvásával, melyet előbb május 23-án alsókubíni (Dolný Kubín) tanácskozásukon „lesöpörtek” az asztalról. Méghozzá formai hiba miatt. – Valóban hibáztunk, ugyanis mi a Horné Saliby B nevében óvtunk, ám a belügyminisztérium nyilvántartásában ilyen klub nem szerepel. Ezért azonnal cselekedtünk, hétfőn, május 26-án már a TJ Horné Saliby aláírásával, bélyegzőjével ellátott óvást postáztunk, mellyel másnap már annak rendje-módja szerint foglalkoztak a focivezetők – tájékoztatott bennünket a fejleményekről Varga András klubelnök.

Az első hírek szerint második nekirugaszkodásra sem jártak sikerrel a vágkirályfaiak. – Egyelőre csupán telefonon értesültünk a legfelsőbb szintű focibíróság határozatáról. Információink szerint óvásunkat azzal utasították el, hogy a bennünket bajnokság közben befogadó Gtlsz szabályokat sértett, ezért már a kezdetektől jogosulatlanul játszottunk a pontokért. Kizárásunk tehát éppen az említett szabályellenességet szűn-tette meg, s így jogos – adta közre a vágkirályfaiakat rendkívül kellemetlenül érintő hírt a csalódott klubelnök.

A vesztes fél ugyan nem fordul az Európai Labdarúgó Szövetséghez (UEFA), ezzel azonban még nincs vége a mérkőzésnek. A rájátszásban azt fontolgatják a taccsra került klub tisztségviselői, hogy perre viszik a dolgot. A csapat versenyeztetésének költségeit, melynek összege közelít a fél millió koronához, a felelősökön, tehát a Gtlsz tanácsán igyekeznek bírósági úton behajtani. – Ezzel a bennünket sújtó döntéssel azonban nem szűnik meg a futball községünkben. Van bennünk elég kurázsi ahhoz, hogy az új bajnoki idényben, újra Felsőszeli színeiben, Horné Saliby B néven megpályázzuk a bajnoki címet, mégpedig a galántai területi bajnokság II. osztályában. Ezzel szeretnénk csattanós választ adni azoknak, akik akarva vagy akaratlanul tönkretették egy év munkáját – vázolta fel a jövőképet Varga András. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?