Falunapon buktak a balonyiak

Balony. A házigazda háromgólos vereségével ért véget a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjának második csallóközi derbije, melyre úgyszintén a falunap keretében, nyolcszáz drukker jelenlétében került sor. Már a párharc elején vezetést szereztek a nyékvárkonyiak.

Balony. A házigazda háromgólos vereségével ért véget a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjának második csallóközi derbije, melyre úgyszintén a falunap keretében, nyolcszáz drukker jelenlétében került sor. Már a párharc elején vezetést szereztek a nyékvárkonyiak. Kósa – aki egyébként a mezőny legjobbja volt ezen az összecsapáson – szabadrúgása a sorfalon irányt változtatva Štrbka elé pattant, aki habozásás nélkül a hosszú sarokba célzott. Hat perc elteltével Kósa becsapta a hazaiak védelmét, Méhes elé tálalt, aki a hálóba pöccintette a labdát. A 36. percben László nagy erejű lövésénél Gróf remekelt, szögletre mentett. A 40. percben Štrbka szabálytalanul szerelte Simont, a megítélt büntetőt László a vinklibe vágta. Az 50. percben szögletrúgást végeztek el a vendégek, a csilizköziek elméláztak, Lelkes a hálóba bólintott. Két perc elteltvel Suchý pontrúgása után szépíthettek volna a hazaiak, Tóth Csaba azonban a kapu mellé fejelt. A 65. percben Kósa 18 méterről kapura bombázott, a labda a kapufán csattant. A túloldalon Diószeghy hibázott gólhelyzetben. A 76. percben Suchý szépíthetett volna, gyengére sikeredett fejesét Gróf hárította. A párharc hajrájában Tomanovics fejjel állította be a végeredményt. A vendégek igazolták idény eleji jó formájukat, sorrendben harmadik bajnoki találkozójukon is megőrizték veretlenségüket. (mf, ái)

BALOŇ–VRAKÚŇ 1:4 (1:2). Gólok: László Zoltán (40. – 11-esből), ill. Štrbka (6.), Méhes T. (12.), Lelkes (50.), Tomanovics (86.). Játékvezető: Sárai, 800 néző. BALOŇ: Burián Ferenc–M. Suchý, Štefanka, Vida (12. Vörös Zoltán), László, Tóth, Kulacs (65. Diószeghy), Miklós, Simon (46. Gaál), Boros, Karácsony. VRAKÚŇ: Gróf–Végh, Kázmér, Kósa, Varga Tihamér, Fekete (57. Varga László), Tomanovics, Méhes Tibor), Lelkes (85. Katona), Štrbka, (72. Simcsik), Pollák.

VÉLEMÉNYEK

Matus Frigyes (Baloň): „László találata egy kis időre visszahozta elillanni látszó pontszerzési reményeinket, ám a fordulás után érkezett újabb vendégtalálat után már nem tudtunk újítani. A mieinkből ezúttal hiányzott a szikra. A háromgólos vereséget túlzottnak tartom. Egyetlen vigasz, hogy a 13. balonyi falunap zárórendezvényén kétezren vigadtak, ami nálunk nézőcsúcsnak számít.”

Ján Hodúr (Vrakúň): „Az eredmény alakulása szempontjából döntőnek bizonyult a párharc nyitánya, hiszen már a tizenkettedik percben két góllal vezettünk. Játéktudásban magasan felülmúltuk a hazaiakat, taktikailag és technikailag is mi voltunk a jobbak. Győzelmünk még ilyen arányban is teljesen megérdemelt. További gólhelyzeteket hagytunk kihasználatlanul.” (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?