Ezúttal a jobb helyzetkihasználás döntött

Ógyalla. Hazai győzelemmel zárult szombat délután a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjának ógyallai párharca, melyen a hazaiak ezúttal jobb helyzetkihasználásuknak köszönhetően szereztek fontos három pontot. A párharc első perceiben nem sok említésre méltó esemény szemtanúi voltak a drukkerek. A 14.

Ógyalla. Hazai győzelemmel zárult szombat délután a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjának ógyallai párharca, melyen a hazaiak ezúttal jobb helyzetkihasználásuknak köszönhetően szereztek fontos három pontot. A párharc első perceiben nem sok említésre méltó esemény szemtanúi voltak a drukkerek. A 14. percben Kóša bombája a jobb felső sarok mellett zúgott el. Egy perc elteltével Tárnok jól időzített beadását Pšenák fejelte a kapu mellé. A két kimaradt ziccer kis híján megbosszulta magát. Az ellentámadásból Šimek húzhatott volna hasznot. A sörgyáriak védői lest reklamáltak, a vendégek csatára egyedül tört kapura, ám a hazai kapus nagy bravúrral hárított. Az első félóra végén szögletet végeztek el az ógyallaiak. A diószegi védők mentettek, a lepattanó labdát Dudáš húsz méterről kapura lőtte, a labda Tunbonemi testén irányt változtatva perdült az ellenkező irányba mozduló Maglocký hálójába. Két perccel később Gelle lövésénél baj volt az irányzékkal.

Fordulás után továbbra jobbára a hazaiak irányították a játékot. Az 52. percben a vendégek 16-osában felbukkanó Dudáš elé pattant a labda, a nevezett mintegy 12 lépésről mattolta Maglockýt. Gelle a 61. percben újfent feliratkozhatott volna a gólszerzők közé, léc alá tartó szabadrúgásánál Maglocký remekelt. A 67. percben a hazaiak hálóőre Gedai előbb Horváth süvítő lövésénél, majd Ľubomír Nagy pontrúgásánál játszotta a prímet. A 73. percben Kóša lövésénél Maglocký mentett, egy perc múlva egy tetszetős Tárnok, Dudáš, Kóša akció végén az utóbbit önfeleláldozó becsúszással akadályozta meg Hruška a gólszerzésben. A hajrában tovább növelhették volna előnyüket a hazaiak, ám Tubonemi fejesét és Ilon lövését Maglocký hatástalanította, Ilon pedig fejjel pontatlanul célzott. Megérdemelten szereztek három pontot a hazaiak.

HURBANOVO–SLÁDKOVIČOVO 2:0 (1:0). Gólok: Tubonemi (30.), Dudáš (52.). Sárga lap: Tárnok, ill. Šimek, Hruška. Játékvezető: Gádoši, 400 néző. HURBANOVO: Gedai–Pollák (29. Kmeť), Mayer, Roman Vozárik (78. Kurák), Kóša, Pajtinka, Dudáš, Pšenák (52. Ilon), Tárnok, Tubonemi, Gelle. SLÁDKOVIČOVO: Maglocký–Hruška, Ľubomír Nagy, Marek Karol, Michal Karol, Žák, Šimek (70. Mochnaľ), Štrbo (55. Horváth), Heriban (79. Sabatovič), Krull, Nagy Gábor. (ái, pi)

VÉLEMÉNYEK

Hulkó János (Hurbanovo): „Valamivel több ziccerünk volt mint a vendégeknek, ráadásul mi kétszer a kapuba találtunk, a diószegiek viszont rendre hibáztak. Ennél jobban is játszottunk má raz őszi idényben, mégsem termett babér a számunkra. Remélem, a győzelem után visszatér a kollektíva tagjainak előző hetekben elillant önbizalma.

Pokorny Lóránt (Sládkovičovo): „Az első félidőben mi játszottunk mezőnyfölényben, góllal kecsegtető helyzeteinket azonban ezen a meccsen elpuskáztuk. A hazaiak védelmi hibáinkból húztak hasznot. Két potyagólt kaptunk. Nálunk hiánycikknek számít egy rutinos irányító, aki összefogná a zömmel fiatalok alkotta kollektívát.“ (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?