Ezüstérmesek a komáromi kosarasok

A 2015/2016-os idény utolsó mérkőzésén 101:79-re kikap-tak a komáromi kosárlabdázók az Eurovia SBL-ben, így 4:1-es összesítéssel a privigyeiek lettek a bajnokok.Címvédőként vágott neki a szezonnak az MBK Rieker Com-therm csapata, amelyet az erőviszonyok és az anyagi lehetőségek alapján idén nem soro

A 2015/2016-os idény utolsó mérkőzésén 101:79-re kikap-tak a komáromi kosárlabdázók az Eurovia SBL-ben, így 4:1-es összesítéssel a privigyeiek lettek a bajnokok.

Címvédőként vágott neki a szezonnak az MBK Rieker Com-therm csapata, amelyet az erőviszonyok és az anyagi lehetőségek alapján idén nem soroltak a fő esélyesek közé. A komáromiak mégis eljutottak egészen a döntőig, ahol azonban a privigyeiek már túl nagy falatnak bizonyultak.

„Gratulálok az ellenfélnek a bajnoki címhez. Az utolsó mérkőzésen vereséget szenvedtünk és másodikok lettünk, de határtalanul büszke vagyok a fiúkra. Nagyszerű idényük volt, és mivel fiatalok és ambíciózusak, még bőven lesz részük sikerekben. Örülök, hogy ilyen atmoszférájú meccseket élhettem meg” – nyilatkozta Dragan Risztanovics, a komáromiak vezetőedzője, aki a baziniakkal játékosként megszerzett öt bajnoki címe mellé edzőként nem tudta begyűjteni az újabb trófeát.

Ehhez a privigyeiek fantasztikus sorozata is hozzájárult: tavaly finalistaként kétszer is kikaptak a komáromiaktól hazai pályán, most viszont a teljes bajnokságban veretlenek maradtak otthon, mind a 24 hazai meccsüket megnyerték.

Szombaton az első negyed kiegyenlített küzdelme után, már-már szokásosan tíz pont körüli különbség alakult ki a két gárda között. A privigyeiek őrizték előnyüket, megint jóval több hárompontost szereztek (11:6), ráadásul a komáromiak kulcsembere, PJ Alawoya gyorsan közel került a kipontozódáshoz. A harmadik negyed végén szinte minden bejött a hazaiaknak, 84:68-as állásnál lényegében eldőlt a találkozó. A privigyeiek végül túllépték a százpontos határt, 101:79-re győztek, így a sorozatot 4:1-re nyerve történetük negyedik bajnoki címét szerezték meg. Miközben csapatuk a dudaszó után azonnal pezsgőzni kezdett a pálya közepén, Miljan Csurovics edző szép gesztust gyakorolva egyesével gratulált a legyőzötteknek – azoknak a játékosoknak, akikkel tavaly ő is együtt ünnepelt ugyanitt a sorsdöntő meccs után.

„A privigyeiek nagyszerűen játszottak, és megérdemelten lettek bajnokok. Nekünk ma nem igazán ment, nekem a faultokkal is gondom volt. Sokan nem hitték, hogy idáig eljuthatunk, ezért nem kell lehajtott fejjel távoznunk” – mondta Alawoya. Csapattársa, Roman Vido is inkább a pozitívumokat emelte ki. „Jobb teljesítményt vártunk magunktól a döntőben. De ha visszapillantunk, 3:0-ra vertük a Svitet és 4:0-ra az Intert a playoffban. Szerepeltünk az európai kupában is, így talán sikeresnek mondhatjuk a szezont. Hogy a klubvezetés, a szurkolók, a szponzorok is így vannak-e vele, nem tudom, de a másik hét csapat bármit megadott volna azért, hogy második legyen” – értékelt a basketliga.sk-nak Vido. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?