Erre senki nem számított: Costa Rica a tizenhat között

ÖSSZEÁLLÍTÁSCosta Rica válogatottja 1:0-ra legyőzte Olaszországot, ezzel már két forduló után bebiztosította továbbjutását a halálcsoportnak is tartott D kvartettből.A Costa Rica-i edző, Jorge Luis Pinto nem módosított az Uruguay elleni győztes kezdőtizenegyen, míg az olasz csapatban három változás

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Costa Rica válogatottja 1:0-ra legyőzte Olaszországot, ezzel már két forduló után bebiztosította továbbjutását a halálcsoportnak is tartott D kvartettből.

A Costa Rica-i edző, Jorge Luis Pinto nem módosított az Uruguay elleni győztes kezdőtizenegyen, míg az olasz csapatban három változás volt az angolok elleni kezdőcsapathoz képest: Sirigu helyett visszatért a kapuba Buffon, míg Verratti helyére Motta, Paletta helyére Abate került.

A közép-amerikaiak nem ijedtek meg a négyszeres világbajnoktól, aktívabban futballoztak, s a 43. percben a bíró jogos tizenegyestől fosztotta meg őket: Campbell lépett ki két védő között, egy csellel tisztára játszotta magát, amikor Chiellini keményen odalépett, és feldöntötte.

Costa Rica azonban nem sokáig háborgott a chilei Osses ítélete miatt: egy perccel később Diaz balról ívelt a hosszú sarok felé, Ruiz pedig úgy fejelt gólt, hogy a labda a lécről pattant a gólvonal mögé.

A második félidőben veszélyesebbnek tűntek az olaszok, Pirlo és Darmian próbálkozott, de Navas védett. Később ellaposodott a meccs, ám a 90. percben egyenlíthetett volna Cesare Prandelli együttese, egy jobb oldali szöglet után azonban Cassano a kapu mellé lőtt.

Így bekövetkezett az, amire előzetesen senki sem számított: az 1:0-s Costa Rica-i győzelem a halálcsoportból a nyolcaddöntőbe repítette a közép-amerikai országot (akik korábban csak egyszer, 1990-ben jutottak tovább a csoportból), Anglia pedig búcsúzik a világbajnokságtól. A csoport második továbbjutójáról a keddi olasz–uruguayi mérkőzés dönt majd. (o-o, bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?