Érmekben bővelkedő évet értékeltek

Dunaszerdahely.

Dunaszerdahely. Sikerekben, érmekben bővelkedő évet értékeltek a minap a Dunaszerdahelyi Birkózóklub vezetői, edzői, versenyzői és támogatói, akik a hagyományos számvetésükön a gyerekek szüleinek jelenlétében méltatták, jutalmazták meg legjobbjaikat.

„Versenyzőink a 2015-ös esztendőben rangos hazai és külföldi versenyeken, Ausztriában, Csehországban, Magyarországon, Horvátországban és Romániában kamatoztatták tehetségüket, gyarapították érem- és trófeagyűjteményünket, öregbítették klubunk jó hírnevét. Harmincöt versenyen összesen száztizenkilenc érmet nyertek. A mieink nyakába harminckét arany-, harmincnyolc ezüst- és negyvenkilenc bronzérmet akasztottak az ünnepélyes eredményhirdetésnél. A korosztályos országos bajnokságokon mindkét fogásnemben összesen harmincnégy érmet gyűjtöttünk. Hét versenyzőnk került bajnokként a krónikába, tizenketten a fináléban maradtak alul, tizenöten pedig a dobogó legalsó fokára kerültek súlycsoportjukban” – ecsetelte évértékelőjében védenceik remekbe szabott mérlegét Hakszer Roland, a Dunaszerdahelyi Birkózóklub elnöke.

A tisztségviselő kiemelte, hogy a szabadfogásra szakosodott klub a diákok korosztályában mindkét fogásnemben az első helyen végzett a csapatok versenyében, amire legutóbb harmincöt esztendővel ezelőtt volt példa. „A Gaál Attila edző által irányított alakulatunk az ifiligában a harmadik helyen zárt, ezzel negyvenöt éves fennállásunk során első alkalommal kerültünk a dobogóra. A honi klubok rangsorában is egyre előrébb araszolunk a sorrendben. Az idei klubrangsorban már a negyedik helyet foglaljuk el. A krónikában lapozva jöttem rá, hogy hasonlóan eredményes évet elődeink 2008-ban mondhattak magukénak. Sikeres nemzetközi viadalunk mellett a fiatalabb diákok általunk szervezett országos bajnokságának is kedvező visszhangja volt. A sikerek nem csupán klubunkat népszerűsítik, hanem mágnesként vonzzák az edzőterembe a legkisebbeket” – folytatta a sort a tisztségviselő, aki nyomatékosította, hogy a sikerek hátterében nagy szakértelemmel szorgoskodnak edzőik, nevezetesen Gaál Attila, Hakszer Tibor és Szerencsés László.

„Két birkózónk, Bürsöly Gergely és Hakszer Balázs eredményességére, tehetségére az országos válogatott trénere is felfigyelt, mindketten részt vettek a kadettok idei szabadkai kontinensviadalán” – büszkélkedett válogatottjaikkal Gaál Attila, a klub trénere.

A rendezvény kicsúcsosodását az Év birkózója ankét ünnepélyes eredményhirdetése jelentette. A fiatalabb diákoknál Gaál András, az idősebb diákoknál Farkas Krisztián, a kadettoknál és a junioroknál a Hakszer Balázs és Bürsöly Gergely alkotta kettős, a lányoknál pedig Bacsfai Réka végzett az élen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?