Emberhátrányban elsők a bakaiak

<p>Nyárasd. A dunaszerdahelyi területi bajnokság I. osztályának bakai listavezetője teremfociban is remekelt, szombaton veretlenül szerzett elsőséget a csallóközi focielit immár tizenkilencedik téli erőpróbáján, melyen a hideg nyárasdi sportcsarnokban nyolc csapat küzdött a vándorserlegért.</p>

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

Már az első párharcok jelezték, hogy az I. osztályt képviselő együttesekre, vagyis a bakaiakra, a nagyabonyiakra, a hodosiakra, a királyfiakarcsaiakra, az alistáliakra és a sárosfaiakra jól felkészült a II. és a III. osztályban élen telelő, tehát a csákányi és a szapi alakulat. A csákányiak bejutottak az elődöntőbe, a szapiak csupán rosszabb gólkülönbséggel szorultak a harmadik helyre az A csoportban. A nagyabonyiak szurkolóit elszomorította kedvenceik gyengélkedése, a tavaszi folytatást a második helyről váró kollektíva ugyanis mindhárom csoportmérkőzését, beleértve a hodosiak elleni derbit, elbukta, játékosai egyszer sem találtak a riválisok kapujába. A 7. helyért lejátszott találkozón megtört az átok, ötször rezegtették meg a mezőny egyetlen nyeretlen csapatának, az alistáliaknak a hálóját.

A helyosztókon is akadt látnivaló jócskán. A királyfiakarcsaiak és a szapiak párharca rendes játékidőben 1:1-es döntetlennel ért véget, a III. osztály őszi legjobbja büntetőkkel verte két osztállyal feljebb játszó ellenfelét. A sorsdöntő momentumnál Csicsay Sándor, a torna gólkirálya, hétméteresével Panenka belgrádi büntetőjét idézte fel. „Már ezért az alakításért érdemes volt eljönni” – áradozott az egyik néző a lelátón.

De a végkifejlet még ennél is izgalmasabb, látványosabb volt. A fináléba a bakaiak és a sérülések miatt távolmaradt lúcsiakat helyettesítő sárosfaiak kerültek. A csata első percében Németh Norbert góljával vezetést szereztek a bakaiak. Az ötödik perc elején a bakaiak játékosát, Tóth Csabát egy kirívó szabálytalanságért kiállította a játékvezető. Az őszi első közel húsz percen át emberhátrányban futballozott, de id. Majoros György edző alakulata fegyelmezett védekezéssel, parádés védések sorát produkáló kapusának, Németh Norbertnek, valamint a sárosfaiak egysíkú játékának köszönhetően a párharc végét jelző sípszóig megőrizte soványka előnyét.

„Már elcsépeltnek tűnik, de ezúttal is a bakai szív volt a siker kulcsa. Mondhatni (ember)hátrányból kovácsoltunk előnyt, ugyanis mindenki maradék erejét latba vetve küzdött, harcolt, remekül összpontosított. Előbb az őszi idényben, most pedig a teremfociban is mi voltunk a legjobbak. Mától a tavaszi feladatokra koncentrálunk, júniusban szeretnénk elsőként célba érni” – értékelte sikerüket Somogyi Iván, a bakaiak klubelnöke.

„A mérkőzéseket szemlélve az a benyomásom támadt, hogy az utóbbi évek legszínvonalasabb terembajnoksága zajlott a jól felkészített csapatok előadásában. Ebben minden bizonnyal az is közrejátszott, hogy a klubok kérésére a hagyományoktól eltérően későbbi időpontban rendeztük a tornát. Meglátszott, hogy az együttesek már javában edzenek. Ugyancsak örvendetes az alacsonyabb osztályokban játszó kollektívák tisztes helytállása” – summázta a látottakat az eredményhirdetést követően Benovič Árpád, a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség elnöke. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?