Először értek a csúcsra az ímelyiek

Nem a címvédő szepsiek, hanem az ímelyiek harcolták ki a győztesnek járó serleget a VI. Felvidéki Labdarúgó-bajnokság országos döntőjében, Martoson. Ezzel besorakoztak a háromszoros bajnok Szepsi és az egy-egy elsőséget elért Udvard és Nyitracsehi társaságába.

Nem a címvédő szepsiek, hanem az ímelyiek harcolták ki a győztesnek járó serleget a VI. Felvidéki Labdarúgó-bajnokság országos döntőjében, Martoson. Ezzel besorakoztak a háromszoros bajnok Szepsi és az egy-egy elsőséget elért Udvard és Nyitracsehi társaságába. Farkas Attila társszervezővel a 16 csapatosra duzzadt fináléról beszélgettem.

Új győztes kezébe került a kupa. Ímely veretlenül lett első. Csak az elődöntőben jutott tovább ötméteresekkel, a többi meccset megnyerte, a döntőt 5:1-re a Léva ellen. Valóban a legjobb csapat győzött?

Nincs vándorkupa, így ezúttal is vadonatúj serleget vitt haza az új bajnok, amely valóban a legjobb volt. Nagyon szoros küzdelmek voltak az érmes helyezésekért, erős csapatokkal. Az első ötből szinte bárki megnyerhette volna kispályás bajnokságunkat.

Miért éppen az Ímely nyerte?

Kitűnt szervezett játéka, legtöbb játékosa volt, teljes sorokat cserélt, ami mind előnyére szolgált a szoros csatákban.

Igazán kiélezett küzdelem lehetett a dobogós helyekért, hiszen a címvédő Szepsi még az elődöntőbe se jutott…

Mert a negyeddöntőben 2:1-re alulmaradt a szintén erős Udvarddal szemben. Már a csoportban is nehéz ellenfelei voltak, egybekerült a dunaszerdahelyi YBS-szurkológárdával, és Nagyszelmenc sem adta meg könnyen magát. Végül a nyolc közé jutásért is nagyon meg kellett harcolnia a címvédőnek. Pedig a sorsoláskor a tavalyi első négy csapatot – köztük őket is – kiemeltük.

Az eredmények alapján a legtöbb izgalom az elődöntőben volt, ugyanis mindkét mérkőzést ötméteresek döntötték el. A szerencsén múlott a továbbjutás?

Tényleg azon, mind a négy elődöntősnek az ötösökig volt esélye továbblépni. Az Ímely–Udvard ágon nem esett gól, a másikon vezetett Léva, de a dunaszerdahelyi YBS szinte az utolsó pillanatban egyenlített. Aztán 3:1 lett ötméteresekkel mind a Léva, mind az Ímely javára.

Mennyire vált be a 16 csapatos országos döntő?

Minden gárda elégedetten távozott, de tudjuk, hogy a pálya nem volt megfelelő állapotban, mindenkinek egyformán rontott a játékán, Reméljük, jövőre már akadémiánk új multifunkciós pályáján folyhatnak a mérkőzések, ahol még 300 nézőt befogadó lelátó is épül. Bajnokságunk célja, hogy összehozza a csapatokat, játékosokat, a magyar közösséget, s egymás ellen játszhassanak a különböző régiók képviselői. Ilyen szempontból bevált, hogy 16 tagúra duzzasztottuk a mezőnyt.

És a színvonal?

Az utóbbi három év legszínvonalasabb tornája volt, idén sokkal erősebb csapatok jöttek, mint korábban, nem egy V. ligás játékos is felbukkant soraikban.

Szurkolás is volt?

Abból sem volt hiány. Mindig akadtak nézők. A legerősebb táboruk várhatóan a dunaszerdahelyieknek volt, csapatukban szurkolók futballoztak, de rajongóik is hallatták hangjukat.

Milyen légkörben folytak a mérkőzések?

Semmilyen konfliktus nem történt. Komoly csapatok találkoztak, mindenki más stílust hozott magával, igyekezett minél jobban végezni. Köszönet a részvételelért, és nemcsak az országos döntőbe indulóknak, hanem mind a 45 együttesnek, amely bekapcsolódott a bajnokságba. Először indultak ilyen sokan.

Az országos döntő a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?