Először a magyarokkal

Pozsony. Február 12-én kétnapos nemzetközi labdarúgótornát rendeznek Ciprus szigetén. A hazai válogatotton kívül a magyar a cseh és a svájci nemzeti tizenegy lép pályára.

Jövő kedden, az első napon Magyarország és Csehország játssza a nyitómérkőzést, majd pedig a hazai csapat a svájci gárdával méri össze erejét. Másnap a két győztes küzd az elsőségért, a vesztesek pedig a harmadik helyért játszanak.

Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya már hétfőn este kihirdette keretét (tegnapi számunkban közöltük a névsort) a csehek elleni összecsapásra. Karel Brückner kedden jelölte ki a ciprusi nemzetközi viadalra utazó játékosokat. Érdekesség, hogy az UEFA Kupa-nyolcaddöntőbe jutott Liberec csapatából négy futballista is bekerült a válogatottba, a bajnok Spartából hét labdarúgó található a keretben. Az ismert játékosok közül hiányzik a sérült Berger, Řepka (lemondta a válogatottságot, addig nem húzza magára a címeres mezt, amíg Jan Obst lesz a Cseh Labdarúgó Szövetség elnöke), valamint Srníček, Bejbl és Galásek (márciusban, a Wales elleni előkészületi meccsen már ők is pályára lépnek).

Karel Brückner „ciprusi” kerete: Čech (Sparta), Kinský (Liberec), Vaniak (Olomouc)–Grygera, Hübschman, Mareš, Novotný (valamennyi Sparta), Fukal, Ujfaluši (mindkettő Hamburg), Jankulovski (Napoli), Johana (Liberec)–Jarošík, Sionko (mindkettő Sparta), Koloušek (Liberec), Nedvěd (Juventus), Poborský (Lazio), Rosický (Dortmund), Šmicer (Liverpool), Týce (1860 München)–Baroš (Liverpool), Koller (Dortmund), Lokvenc (Kaiserslautern), Štajner (Liberec). A Hartig, Horváth, Tomáš Došek, Baranek kvartettből egy labdarúgóval még kiegészítik a keretet, amelyben hat újonc is található.

„Kedden és szerdán is más-más csapatot küldök pályára, ezért utazik 24 játékos. Az első találkozón – egészen biztos – nem lép pályára Nedvěd, Poborský, Jankulovski, Týce, Ujfaluši és Fukal. Mégpedig azért, mert vasárnap bajnoki meccsen szerepelnek. A nem éppen komoly játékerőt képviselő magyarok ellen biztos győzelmet várok; annál is inkább, mivel ez lesz az első mérkőzésem a cseh válogatott kispadján” – nyilatkozta a Nova Televízióban Karel Brückner vezetőedző. (zsi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?