Elődöntőben a magyar női pólósok

A címvédő magyar női vízi-labda-válogatott Hollandiával játszik ma (17.00) az elő-döntőben a Barcelonában zajló Európa-bajnokságon, miután a hétfő esti negyeddöntőben 10:9-re győzte le az olasz csapatot.Az Európa-bajnokságok történetének két legeredményesebb csapata találkozott egymással a barcelona

A címvédő magyar női vízi-labda-válogatott Hollandiával játszik ma (17.00) az elő-döntőben a Barcelonában zajló Európa-bajnokságon, miután a hétfő esti negyeddöntőben 10:9-re győzte le az olasz csapatot.

Az Európa-bajnokságok történetének két legeredményesebb csapata találkozott egymással a barcelonai negyeddöntőben: az olasz női válogatott 5 arany-, 2 ezüst- és 1 bronzéremmel vezeti a rangsort, míg a magyar 3 arany-, 5 ezüst- és 5 bronzéremmel a legtöbb medált gyűjtötte.

Eseménydús hajrá

A magyarok nem kezdték jól a mérkőzést, első két fórjukat kihagyták, és az első negyed után 3:1-es hátrányban voltak. A második negyedben viszont magukra találtak, összeállt a védekezésük, a sokadik kontra után is állták a sarat, elöl pedig működött a centerjáték, Gyöngyössy csavarásával a vezetést is átvették (5:4). Aztán ismét fordult a kocka, a bírók által is támogatott olaszok fordítottak, ráadásul Keszthelyi ötöst hibázott (6:8). Az utolsó negyedben viszont így is felkapaszkodtak a magyarok, az ideges hajrában a reklamáló Bíró Attila szövetségi kapitányt kiállította a játékvezető. Döntetlennél (9:9), ötven másodperccel a vége előtt indult a magyar támadás, Keszthelyi keresztbe úszott és csodálatos mozdulattal betalált. Az olaszok azonban hatalmas lehetőséghez jutottak: 18 másodperccel a vége előtt büntetőt lőhettek, amelyet a mérkőzésen összességében kicsit bizonytalan Gangl megfogott, így a bravúrja magyar továbbjutást ért.

7:1-es kontraarány

Bíró Attila elmondta, az utolsó percben már az ötmétereseken gondolkodott.

„Voltak olyan egyéni teljesítmények, amelyek mindig továbblökték a csapat szekerét, és itt nemcsak gólokra gondolok, hanem egy-egy védekezésre is, ilyen momentumokból táplálkoztunk – mondta Bíró, aki nem ülhet majd le a kispadra a mai, hollandok elleni elődöntőben, mivel a mérkőzés hajrájában piros lapot kapott. – Zavart, hogy olyan helyzetekből kaptunk kiállításokat, amelyekre előre felkészültem, de azt gondolom, a 7:1-es kontra és a 13:7-es fór arány az olaszok javára már durva, még most is nehezen emésztem meg. De egy ilyen összecsapást megnyerni hatalmas lökést adhat, rég győztünk ilyen tétmérkőzésen, ez pedig a csapat jövője, épülése szempontjából nagyon fontos.”

Nagy verekedések

A találkozó egyik hősében, a kapus Gangl Edinában maradt hiányérzet. „Sokkal jobban szoktam az olaszok ellen védeni, de örülök neki, hogy az utolsó védésem döntötte el végül a meccset. Ez tényleg csapatmunka volt, amikor Keszi valahogy belőtte azt a gólt a végén, éreztem, hogy nem kaphatunk ki. Már csak az ötöst kellett kivédenem, tudtam, hogy a csapatomnak adós vagyok ezzel – mondta a hálóőr, aki hozzáfűzte, Roberta Bianconi ötméteresénél előre eldöntötte, merre indul. – Mindkét oldalra szokta lőni, de nagyobb százalékkal a jobb kézhez, végül arcon talált.”

Az egyik legnagyobb munkát a korábban kapusként, jelenleg centerként szereplő Gyöngyössy Anikó végezte, neki az olasz bekkek mellett a bírókkal is meg kellett küzdenie, ugyanis a legtöbb kontrát rá fújták. „Iszonyatosan verekedős mérkőzés volt, s ugyan nem mindig értek egyet a bírók ítéleteivel, de ennek inkább az ellenszerét kell megtalálni. Az olasz és a spanyol csapat szerintem aljas vízilabdát játszik, a hollandok viszont sokkal tisztábban pólóznak” – jegyezte meg Gyöngyösy. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?