Ellenséges légkörben

Skopje. A Kometal Skopje nyerte a női kézilabda Bajnokok Ligáját, miután a döntő visszavágóján, hazai pályán 26:22-re legyőzte az első találkozón kétgólos előnyt szerző Ferencvárost. Pokoli légkör fogadta az FTC-t.

Skopje. A Kometal Skopje nyerte a női kézilabda Bajnokok Ligáját, miután a döntő visszavágóján, hazai pályán 26:22-re legyőzte az első találkozón kétgólos előnyt szerző Ferencvárost. Pokoli légkör fogadta az FTC-t. Ezt még az is tetézte, hogy a macedón szervezők példátlan módon a találkozó előtt nem játszották le a magyar himnuszt, így azt a közel 150 vendég szurkoló énekelte el. Idegesen kezdett Németh András csapata, Farkas sorra hagyta ki a helyzeteit, büntetőit, míg Kasztratovics mindent belőtt, így a 9. percre – 2:2 után – 6:2-re elhúzott a Skopje. Negyed óra elteltével rendezte sorait a Ferencváros, Farkas magára talált, Sugár többször bravúrral védett. A második félidőt nagy iramban kezdte a Skopje, és visszaállt a korábbi három–négygólos különbség. Sok volt a kiállítás, a sportszerűtlen megmozdulás. Az adok-kapokból a Fradi jött ki jobban, pedig kettős emberhátrányban is játszott. Sugár változatlanul remekelt, Kirsner kétszer villant, újra szoros volt az állás. Nem sokáig maradt azonban így, mert a bírók eltűrték a hazaiak védekezésbeli durvaságait, vagyis nem lehetett hatékonyan támadni. Fokozatosan nőtt a Skopje előnye, az utolsó tíz perc 22:17-tel kezdő-dött, és innen már nem volt visszaút. A hazai pálya minden előnyét élvező macedón csapat az ellenséges légkörű találkozón némi játékvezetői segédlettel győzte le a Ferencvárost.

Németh András, az FTC vezetőedzője: „Sejtettük, hogy mi vár ránk, de ilyen állapotokra egyszerűen nem lehet felkészíteni egy csapatot. Kevés volt a kétgólos előny, amit odahaza szereztünk, de csak azért, mert a Népligetben nem kaptunk annyi támogatást a játékvezetőktől, mint most a macedónok. Játékosaim emberi tartásával maximálisan elégedett vagyok. Ötven percig volt esélyünk a BL-győzelemre, pedig sok-sok apróság miatt már korábban megtörhettünk volna. Jellemző a viszonyokra, hogy az öltözőben egyáltalán nincs víz...”

Maglódi Lajos, az FTC technikai igazgatója: „Nem európai körülmények között játszottunk. A bírók részrehajlóak voltak, ráadásul nemcsak a skopjei, hanem már a népligeti mérkőzésen is. Nem értem, az EHF miért hagyja, hogy a legrangosabb fináléban ilyen légkör uralkodjon. Borzalmas volt megélni a visszavágót. (MTI, I–T)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?