Elhunyt Cavagnoud

Innsbruck. Szerdán délelőtt meghalt Regine Cavagnoud. A szuper-óriásműlesiklás francia világbajnoka hétfőn, edzés közben összeütközött egy német utánpótlásedzővel az ausztriai Pitztaler-gleccseren.

Innsbruck. Szerdán délelőtt meghalt Regine Cavagnoud. A szuper-óriásműlesiklás francia világbajnoka hétfőn, edzés közben összeütközött egy német utánpótlásedzővel az ausztriai Pitztaler-gleccseren.

A 31 éves Cavagnoud az innsbrucki kórházban négyórás életmentő műtéten esett át: a baleset során súlyos fej- és mellkasi sérüléseket szenvedett, kilyukadt a tüdeje és roncsolódott a mája. Az orvosok két napig küzdöttek az életéért.

Markus Anwander trénert ugyancsak életveszélyes állapotban szállították kórházba.

A német és francia alpesi válogatott edzésén Cavagnoud ötödször indult neki a lejtőnek, miután segítői jelezték, hogy szabad a pálya. Anwander egy bukkanó mögött dolgozott, amikor a baleset történt. Hiába kiabáltak neki, nem vette észre a síelőnőt és Cavagnoud sem láthatta őt. Az ütközés után mindketten elvesztették az eszméletüket és közel 100 métert csúsztak a lejtőn.

A rendőrségi vizsgálat egyelőre nem tisztázta, hogy ki a felelős a történtekért.

Jacques Chirac a szülőknek küldött részvéttáviratban fejezte ki együttérzését Regine Cavagnoud halála miatt. „Mélyen megdöbbentett a hír. Szeretném ha tudnák, minden francia Önökkel érez ebben a nehéz helyzetben. Regine Cavagnoud-ra úgy fogunk emlékezni, mint egy nagyszerű, a kihívásokat bátran vállaló sportolóra.” – olvasható a francia elnök táviratában.

Jean-Luc Cretier (az 1998-as naganói olimpia aranyérmese): „Munkájáért halt meg munkavégzés közben. Mindig a legjobb emberek távoznak a leghamarabb…”

Ulrike Maier 1994-es emlékezetes szerencsétlensége óta Cavagnoud az első ismertebb síelő, aki halálos balesetet szenvedett a havas lejtőkön. A verseny vagy edzés közben halálos balesetet szenvedett ismertebb síelők – 1959: Toni Mark (osztrák); 1959: John Semmelinck (kanadai); 1964: Ross Milne (ausztrál); 1964: Walter Mussner (olasz); 1969: Silvia Suter (svájci),; 1970: Michel Bozon (francia); 1972: David Novelle (amerikai); 1975: Michel Dujon (francia); 1975: Markk- Vuopala (finn); 1979: Leonardo David (olasz), (kómába esett, majd 1986-ban hunyt el); 1991: Gernot Reinstadler (osztrák); 1994: Ulrike Maier (osztrák); 2001: Regine Cavagnoud (francia).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?