EL-selejtezők: Slovan-blama Máltán

Kiszenvedett győzelem, méretes sevillai zakó, zabrzei bravúrsiker és máltai blama – a Honvéd, az Újpest, a Trenčín és a Slovan is lejátszotta az odavágót a labdarúgó Európa Liga-selejtező 2.

Kiszenvedett győzelem, méretes sevillai zakó, zabrzei bravúrsiker és máltai blama – a Honvéd, az Újpest, a Trenčín és a Slovan is lejátszotta az odavágót a labdarúgó Európa Liga-selejtező 2. fordulójában.

Hős lett a kényszercsatár

A Honvéd csak 1:0-ra tudta legyőzni a luxemburgi Progrés Niederkornt, amely alaposan ráijesztett a kispestiekre, az első percben Grófnak kellett azonnal egy nagyot védenie. Később viszont a Honvéd átvette az irányítást, de a játékot apró szabálytalanságokkal tördelő vendégek a hajráig tartották a döntetlent – akkor a kényszerből csatárnak becserélt védő, Baráth Botond egy szöglet után öt méterről lábbal bevette a luxemburgiak kapuját. „Nem a legszerencsésebb helyzet, hogy toldozni-foldozni kell a csatársort hétről hétre: ugye kiesett Danilo, aki egy személyben testesíti meg a csatárt a csapatban. Gondolkoztunk, hogy Boti esetleg centerpozícióban kezdjen, ám annyira én sem vagyok bátor, hogy ezt az első perctől kezdve meg merjem húzni” – nyilatkozta Supka Attila, a Honvéd vezetőedzője.

A piros lapig tartott

Az újpestiek tisztában voltak vele, hogy a Primera Divisiónban szereplő Sevilla egészen más szintet képvisel, amit a játék képe is alátámasztott: igaz, az andalúzok dolgát tovább könnyítette, hogy a játékvezető könnyű síppal állította ki Pajovicsot a 31. percben. A lila-fehérek honlapja a 4:0-s vereség ellenére tisztes helytállásnak minősítette a sevilllai 90 percet. „A piros lapot követően ez a mérkőzés véget ért a számunkra. Nagyon büszke vagyok a szurkolóinkra, mindig nagy pluszt jelent, ha velünk vannak, így köszönöm, hogy többen is eljöttek ilyen messze szurkolni nekünk” – nyilatkozta Nebojsa Vignjevics, az Újpest trénere.

Kibírták öt védővel

A trencséniek a minimumból a maximumot hozták ki Zabrzében, Azango 39. percben szerzett góljával 1:0-ra nyertek a Górnik ellen. „Az első félidően technikásan játszottunk, a gól megnövelte az önbizalmunkat. A második 45 percben az ellenfél beívelt labdákkal próbálkozott, ezért fontos volt, hogy a védősorunk mögött legyen egy játékosunk. A Górnik támadói sok gondot okoztak, ezért álltunk át az öt védőre” – magyarázta Ricardo Moniz, a trencséniek edzője. A kapus Igor Šemrinec szerint azonban ha a légi csatákban alul is maradtak, a labdajáratásban ellenfelük fölé nőttek. „Nagy elánnal hajtottak a fiúk, elégedettek vagyunk” – mondta az AS hálóőre.

(Halvány)égszínkékek

A pozsonyi Slovannál közel sem ez a helyzet, még akkor sem, ha az idegenben rúgott gól miatt a 2:1-es vereség elfogadható eredmény a kupában. A máltai Balzan ellen azonban jóval többre számítottak az égszínkékek. „Egyszerűen rosszul játszottunk, erre nincs alibi. Nagyon rossz teljesítményt nyújtottunk” – ismerte el Vukan Szavicsevics, aki a 74. percben szépítésével visszahozta a Slovan reményeit a továbbjutásra. „Akadozott az összjáték, kevés volt a mozgás, támadásban pedig hiányzott az ötlet. A máltaiak körömszakadtáig védekeztek, de kell, hogy legyen bennünk annyi, hogy idegenben is legyőzzük őket. Kis pozitívum, hogy sikerült gólt szereznünk” – értékelt Martin Ševela, a Slovan vezetőedzője. (ot, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?