EHF-kupa-győztes a Dunaújváros

17 év után ismét európai ku-pát nyert a dunaújvárosi női kézilabdacsapat: a Kohász az EHF-kupa döntőjének vissza-vágóján 29:21-re verte a né-met Metzingent, s összesítés-ben hat góllal győzött.Az első mérkőzésen 28:26-ra nyert a Konkoly Csaba irányította és Temes Bernadettel felálló német együttes,

17 év után ismét európai ku-pát nyert a dunaújvárosi női kézilabdacsapat: a Kohász az EHF-kupa döntőjének vissza-vágóján 29:21-re verte a né-met Metzingent, s összesítés-ben hat góllal győzött.

Az első mérkőzésen 28:26-ra nyert a Konkoly Csaba irányította és Temes Bernadettel felálló német együttes, a visszavágó azonban már a magyar klubé volt. A nagyszerű hangulatú döntőt a Veszprém Arénában rendezték, ahol telt ház biztatta a dunaújvárosi lányokat.

Egészen 7:7-ig jól tartotta magát a Metzingen, de ezt követően a párkányi származású Oguntoye Viktória védéseinek és Triscsuk Krisztina góljainak köszönhetően fokozatosan növelte előnyét a Dunaújváros (13:8). A vendégek a norvég Tonje Loseth vezérletével igyekeztek felzárkózni, de a szünetben így is négy gól volt a különbség (18:14).

A folytatásban Konkoly Csaba vezetőedző német csapatának hátránya tovább nőtt (23:17), részben azért, mert a finálé első meccsének egyik legjobbja, a magyar válogatottban is megfordult Temes Bernadett ezúttal nem kézilabdázott olyan eredményesen, mint múlt szombaton. A kapus, Sabine Stockhorst igyekezett versenyben tartani a Metzingent, de a dunaújvárosiak támadásban és védekezésben is rendkívül hatékonynak bizonyultak.

A vége előtt 11 perccel Zdravko Zovko, a magyar csapat horvát edzője időt kért, és mivel játékosai a továbbiakban is betartották taktikai utasításait, magabiztosan nyerték meg a finálé visszavágóját. Triscsuk összesen 11 gólt lőtt, Azari hat találatig jutott.

„Gyors játékra törekedtünk, tudtam, hogy az ellenfélnek jó az első sora, de nincs sok cseréje. Ezért mondtam a lányoknak, hogy sokat kell futni, mert így a végére elfogyhat az ellenfél ereje. Fokozatosan építettük fel a játékunkat, nem volt hullámzás, a csapat végig betartotta a megbeszélteket. Megérdemelten nyertük meg a sorozatot” – nyilatkozta Zdravko Zovko a lefújás után.

„Az első félidőben a védekezésünk volt jó, a második félidőben meg a támadásunk, de mindkét játékelemben felülmúlt minket a Dunaújváros – mondta Konkoly Csaba, a vendégek szakvezetője. – Kis csapatunktól óriási eredmény volt, hogy idáig eljutott. Ez egy rangos nemzetközi kupa, ahol nem szégyen másodiknak lenni.”

A dunaújvárosi női kézilabdacsapat 13 év után szerepelt újra nemzetközi fináléban, és 17 év után nyert ismét európai klubtrófeát. A klub 1995-ben a KEK-et, 1998-ban az EHF-kupát, 1999-ben pedig a BEK-et és az európai Szuperkupát nyerte meg. A magyar bajnokság mostani idényében viszont nem jutott be az elődöntőbe a Kohász.

A női EHF-kupát hatodszor nyerte meg magyar együttes, magyar női csapatok eddig összesen 15-ször diadalmaskodtak Európában. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?