Egyedülálló kezdeményezés

<p>Léva. A szlovákiai fociélet legmagasabb képviselői, élükön Ján Kováčikkal, a Szlovák Labdarúgó-szövetség elnökével, látogattak el arra a fórumra, amelyet a területi szövetség illetékesei szerveztek. „Egyedülálló kezdeményezésről van szó, hiszen hasonló összejövetelt más járásokban még nem sikerült összehozni” – emelte ki megnyitójában Urbán Ferenc, a területi szövetség elnöke.</p>

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

Kezdetben az érdeklődők csak írásban tehették fel kérdéseiket, később aztán a szervezők kénytelenek voltak változtatni ezen a gyakorlaton, mivel sok volt a kérdéskör és az észrevétel. A legtöbben Ján Kováčik meglátásaira voltak kíváncsiak. „A napom nagy részét a futball tölti ki, nemcsak a magasabb szintű hazai bajnokságokat figyelem, hanem gyakran a járási csapatok összecsapásaira is kilátogatok. Tudom, hogy egykori falusi focistákból is lettek ifjúsági vagy felnőtt válogatottak. Készül a sportról szóló átfogó jogszabályzat, amelynek elfogadása után remélhetőleg az amatőr foci vérkeringése is felfrissül” – jegyezte meg a szlovákiai labdarúgás első embere.

Szó esett a műfüves pályák építéséről is. A nyugat-szlovákiai kerületben hat ilyesfajta játékteret létesítenek nemsokára, ezek mindegyikére százezer eurót adnak a felsőbb szervek. A lévai stadion eredetileg több sportág kiszolgálására épült, mostanára azonban elavult, és már nemigen alkalmas küldetése teljesítésére. A futballszövetség kész felújítani a létesítményt, a városvezetés azonban rendre elodázza az újjáépítés tervezetét. „Legfrissebb értesülésünk szerint a járási székhely polgármestere február végéig közli velünk az üggyel kapcsolatos álláspontját. Félő, hogy kicsúszunk az időből, mivel a kormány jövő év végéig be szeretné fejezni valamennyi javasolt sportpálya korszerűsítését” – vélekedett Ján Kováčik.

Számottevő érdeklődést váltott ki Ján Letko felszólalása. „Az elektronikus kapcsolatrendszer a legkorszerűbb módszerekre épül, és a fociban tevékenykedők mindennapos belső szükségletévé vált. Nézetünk szerint szükség lesz újabb módosításokra, bővítésre és korszerűsítésre. Természetesen a klubok véleményét is kikérjük” – számolt be a jelenlegi helyzetről az elektronikus kapcsolatrendszer kidolgozója.

A mérkőzéseken aránylag sok a nézőtéri rendbontás, nehéz kordában tartani a rendetlenkedőket. A végén aztán többnyire maga az egyesület fizet rá az egészre, adott hangot nyugtalanságának egy idősebb focirajongó. Az asztalnál helyet foglaló vendégek egyöntetűen kinyilvánították, hogy hasonló egyéneknek semmi keresnivalójuk nincs a lelátón. A meccseket családi eseménnyé, kulturált szórakozássá kell változtatni, hiszen nemegyszer a felnőttek gyermekeikkel együtt érkeznek a találkozóra, és sokszor keserű szájízzel térnek haza.

Külön dicséret illeti a vendégeket azért, hogy leleményes, tömör válaszokat adtak a kérdésekre, és válaszaikat igyekeztek egyszerűen és érthetően megfogalmazni. Negatívumként kell viszont szólni a déli régió sportvezetőinek távolmaradásáról, s a megjelenteket az sem töltötte el elégedettséggel, hogy kevés volt a fiatal arc.

Az összejövetelen hárman kapták meg a szlovák szövetség emlékérmének bronzfokozatát. A járás déli régiójából Vígh Ferenc és Karol Pilinský vehette át a rangos kitüntetést. Róluk külön írunk. (áb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?