Egy lépésre a BL-csoportkörtől a Slovan

<p>Gól nélküli döntetlent ért el a pozsonyi Slovan a Sheriff Tiraspol otthonában, így bejutott a labdarúgó BL-selejtező playoffjába. Tehát már csak egy akadály választja el Žofčákékat a 8,6 millió eurós rajtpénzt jelentő csoportkörtől. Ha elbuknák a kvalifikáció negyedik körét, akkor az Európa Liga csoportküzdelmeiben vigasztalódhatnak.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A pozsonyi 2:1-es Slovan-siker után a szlovák bajnok jó játékkal rukkolt ki Tiraspolban. Bátran futballoztak az égszínkékek, nem engedték magukat beszorítani a technikás brazil labdarúgókkal teletűzdelt Sheriff ellen. Perništ csak az első félidő hajrájában Ricardinho tette próbára, ám a dél-amerikai középpályás lövését hárította a Slovan kapusa.

A fordulás után is kiegyenelített volt a játék, az 56. percben tíz emberre olvadt a hazai csapat, mert Elkin Blanco begyűjtötte második sárga lapját. Emberhátrányban sem adta fel a Sheriff, Ismail Isa távoli bombája a felső lécen csattant. Röviddel később a jól játszó Soumah ügyes szólót követően telibe találta a felső kapufát. Majd tetszetős akció végén Soumah kiugratatta a csereként beállt Vitteket, akinek lövését Degra bravúrosan védte. Taktikusan focizott a Slovan a meccs végén, és különösebb nehézségek nélkül megőrizte a továbbjutást jelentő 0:0-t.

Bebizonyosodott, hogy mennyire értékes volt a pozsonyi győzelem az első meccsen, amelyen ráadásul Lásik kiállítása miatt bő félórát tíz emberrel játszott a Slovan.

„Nagyon jó teljesítményt nyújtottunk. Kicsit megilletődötten kezdtünk, de aztán belelendültünk, és az első félidő közepétől átvettük az irányítást – értékelte a mérkőzést František Straka, a Slovan cseh vezetőedzője. – Két százszázalékos helyzetet elpuskáztunk, de az a legfontosabb, hogy továbbjutottunk. Žofčák fantasztikusan focizott, csapatkapitányunkat még ilyen jól nem láttam játszani. A védelem tengelyében a fiatal Hudák, Niňaj duó hibátlan teljesítményt nyújtott, de az egész hátvédsor jól zárt. Természetesen Perniš kapus is dicséretet érdemel. Alig várom már, hogy megtudjam, ki lesz az ellenfelünk.”

„Taktikusan és jól fociztunk, a hazaiakat nem engedtük kibontakozni. Minden játékosunk példásan küzdött, és ennek meg is lett az eredménye. Nagyon boldog vagyok, hogy bejutottunk a playoffba” – mondta lapunknak Petr Kašpar, az égszínkékek sportigazgatója.

A Slovanra még legalább nyolc európai kupameccs vár, a mai sorsoláson kiderül, ki lesz a Straka-legénység ellenfele a BL-playoffban. A pozsonyi csapat riválisa a Red Bull Salzburg, a Steaua Bucuresti, az APOEL Nicosia, a BATE Boriszov és a Ludogorec Razgrad közül kerül ki. Első látásra nem tűnnek verhetetlennek, bár az APOEL és Razgrad korábban már kiverte a Slovant a BL-selejtezőkben, a 2011-es EL-csoportkörben pedig a Salzburg 3:0-ra és 3:2-re nyert az égszínkékek ellen.

Egy biztos, anyagilag jól jár a klub, hiszen a playoffba jutást 2,1 millió euróval jutalmazza az UEFA, a BL-csoportkörben pedig 8,6 millió euró a rajtpénz, és a győzelmeket egymillió, a döntetleneket pedig félmillió euróval honorálja az európai szövetség.

Ha a Slovan elbukik a playoffban, akkor bekerül az Európa Liga csoportkörébe, ahol 1,3 millió euró jár a résztvevőknek, akik a győzelemért 200 000 eurót, a remiért 100 000 eurót kapnak. (sz. z., SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?