Dugába dőlt Vůjtek terve

<p>Pozsony. Vladimír Vůjtek, a szlovák jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya szerint a hazai hokisok Európa legfáradtabb játékosai.</p>

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

A szövetségi kapitány ugyanis a hétvégi Arosa-kupán azt tervezte, hogy az olimpiai nevezés utolsó kérdéseire kap választ – ehelyett a fiataloknak kénytelen lehetőséget adni a sok távolmaradó miatt. „Egészen más elképzeléseim voltak a keret összetételét illetően. A svájci tornán konfrontálni szerettem volna egymással azokat a játékosokat, akik olimpiai nevezésében még nem vagyok biztos. Összehasonlíthattam volna például Milan Jurčinát a többi védővel, vagy Rastislav Špirkót a támadókkal, de így teljesen más célt fog szolgálni a két meccs. Sok fiatalnak és hazai extraligában szereplő hokisnak lesz lehetősége, hogy kiharcolja a világbajnokságon való részvételt” – mondta Vladimír Vůjtek a tegnapi pozsonyi sajtótájékoztatón.

A cseh szakember saját elmondása szerint a posztján eltöltött két és fél év alatt már megszokta, hogy a játékosok sorra lemondják a felkészülési tornákon való szereplést. „Nem tudom, mivel magyarázható ez, de úgy tűnik, a szlovák játékosok a legfáradtabbak egész Európában – jegyezte meg Vůjtek lakonikusan, aki egy hete tudta meg, hogy a pozsonyi Slovan nem engedi el jégkorongozóit a válogatotthoz. – Így még két hétig fogom figyelni a hokisokat a bajnokságaikban, és január 7-én kihirdetem az ötkarikás játékokra nevezettek listáját.”

Az Arosa Challenge-en a szlovákok pénteken 16.00-kor Fehéroroszország ellen játszanak, egy nappal később pedig – az eredményektől függően – Svájccal vagy Norvégiával találkoznak. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?