Kedden kezdődik az Ördögkatlan Fesztivál

kép

Mintegy 400 programot, színházi előadásokat, irodalmi eseményeket, képzőművészeti és családi rendezvényeket, koncerteket kínál az érdeklődőknek az idén július 30. és augusztus 3. között zajló Ördögkatlan Fesztivál.

A baranyai Nagyharsányban, Beremenden, a palkonyai Mokos Pincészetnél és a Kisharsányhoz tartozó Vylyan szőlőbirtokon zajló fesztivál programjában 66 színházi előadás, 119 zenei program, 36 családi és 33 irodalmi program szerepel, valamint 48 workshop és 26 kiállítás.

A kiemelt események között lesz a kolozsvári filmes hallgatók által készített Drakula halála című, új némafilm vetítése nagyzenekari kísérettel, valamint az a produkció, amelynek keretében középkori magyar versek átiratai lesznek hallhatók Háy János író, költő és a Szent Efrém Férfikar közreműködésében. Kiemelt esemény továbbá a Vízhang-koncert, amelynek keretében a beremendi strand medencéjére épített színpadon Dinyés Dániel vezetésével csendül fel Wagner, Vivaldi, Verdi és Liszt muzsikája.

Koncerttel idézi fel a francia Wombo Orchestra énekesnője, a 2023-ban elhunyt Julie Roman emlékét Beck Zoli, a Besh o droM és a Psycho Mutants.

A fesztivál díszvendége a 87 éves Korniss Péter fotoriporter, aki Hosszú úton című gyűjteményéből mutat be egy válogatást a Vylyan kiállítóterében.

Szintén díszvendég lesz Miquéu Montanaro francia–oxitán muzsikus, aki az idén három koncertet is ad, workshopokat tart, és ő a zenei vezetője annak a francia–magyar nagyzenekarnak, mely a Drakula-filmet kíséri az augusztus 3-i, „work in progress” bemutatóján.

A Jászai-díjas színművész, Köles Ferenc Vaclav Havel Audiencia című tragikomédiájában alakítja a sörmester szerepét, valamint ismét vezeti majd a Faluturisták „szájtszíing”-performance-át, de látható lesz Karácsony Péter Kis hatalmasok című kisjátékfilmjében is.

A fesztivál díszvendége továbbá Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész, akivel számos irodalmi programon találkozhatnak az érdeklődők.

Fiatal színházcsinálók előadásait is megtekintheti a közönség, például érkeznek színészhallgatók Marosvásárhelyről, hogy Mohácsi János rendezésében a Johanna című produkciót adják elő. Ifj. Vidnyánszky Attilával a Studio K Néró című darabja látható, és az ő rendezésében kerül színre a Nemzeti Színház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház közös előadása, Az öngyilkos című darab. Szikszai Rémusz rendezésében Örkény Tóték című kisregényének színpadi adaptációja érkezik.

A több száz program között szerepelnek a Magyar Zene Háza, a Hagyományok Háza, valamint független és nem független színházak előadásai is, míg visszatérőként üdvözölheti a közönség Udvaros Dorottyát, Mucsi Zoltánt, a 30Y-t és Lovasi Andrást, valamint új fellépőként köszönthetik Kern Andrást és a Bëlga zenekart.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?