KFC: Fociünnep a Slovan ellen

komáromi focisok
Komárom |

Edző, kapusedző és játékos – a közvéleményről nem is szólva – egyaránt türelmetlenül várja, hogy szombaton (20.30) a komáromi KFC labdarúgócsapata bemutatkozzon a Niké Ligában a címvédő Slovan ellen.

A sporttörténelmi esemény előtt a komáromi sportcsarnok előterében Radványi Miklós vezetőedző, Novota János kapusedző valamint Martin Šimko és Šimon Šmehyl játékosok válaszolgattak készségesen a média képviselőinek kérdéseire.

Még nem a DAC a téma

Radványi elmondta, nem volt egyszerű a helyzetük a mostani nyáron sem, mivel Szentpéteren, Csallóközaranyoson és Dél-Komáromban kellett elvégezniük az alapozás nagy részét, azaz szinte folyamatosan úton voltak. „Egy éve megmutattuk, hogy a II. ligában ezt meg tudtuk oldani, remélem, az élvonalban is hasonló kicsengése lesz a dolognak. Egy rövidebb edzőtábort Lipóton abszolváltunk – vázolta a rutinos tréner. – A felkészülés mérlege két győzelem, három döntetlen és egy vereség. Az volt a célunk, hogy a csapat magja megmaradjon, hogy akik kivívták a feljutást, a saját bőrükön tapasztalhassák meg, milyen a Niké Ligában játszani. A legerősebb csapatok elleni első három meccs megmutatja, mire lesz elég a teljesítményünk.

Azt Novota is hangsúlyozta, hogy a DAC elleni presztízsderbivel egyelőre egyáltalán nem foglalkoznak, az elsődleges a szombati Slovan-meccs. „Szép meccs lesz egy szép stadionban a dunaszerdahellyi, az edzővel mindkettőnket szép emlékek fűznek a klubhoz, de ez csakis a jövö héten jön a képbe. A fővárosiak ellen is futballünnepre készülünk, ez is nagy esemény lesz, fantasztikus érzés lesz számukra a Niké Ligában játszani” – jegyezte meg a szlovák válogatottnál is kapusedzőként dolgozó egykori hálóőr.

komáromi focisok

Új „hazai” pálya

A pozsonyiak szerdán még Szlovéniában léptek pályára BL-selejtezőn, de a szakmai stáb szerint ez nem jelent a KFC számára különösebb előnyt. „Természetesen számítunk arra, hogy ellenünk sok olyan játékos kap majd lehetőséget az égszínkékeknél, aki nem vagy csak kevesett focizott Celjében. Viszont ők is minőségi játékosok. Talán amit kihasználhatunk, hogy akarva-akaratlanul már a jövő heti BL-visszavágó fog a szemük előtt lebegni. Én már a feljutáskor mondtam a srácoknak, hogy a Niké Ligában minden egyes meccset ki kell élvezni. Az pedig, hogy a bajnok ellen rajtolunk, hab a tortán – válaszolta felvetésünkre Radványi, hozzátéve, csak a bajnokira utaznak el a hazai pályájukként szolgáló aranyosmaróti stadionba, a felkészülés során nem fordultak meg ott. – A ViOnnak mindig jó pályája volt. Szombaton majd kiderül, lesz-e számunkra hasonló varázsa, mint a vágsellyei stadionnak, ahol nagyon sikeresen szerepeltünk a II. ligában.”

Természetesen azt nem tagadják Komáromban, hogy kevésbé komfortos a hazai meccseket is „idegenben” játszani. „Épp előző nap beszélgettünk róla, hogy elképzelni sem tudjuk, mennyi ember lett volna kint a meccsen, ha a Slovant már a felépült stadionunkban fogadhattuk volna… Türelmetlenül várjuk, mikor térhetünk haza, bízom benne, hogy edzőként fogom megélni azt a pillanatot” – nevetett Radványi, utalva céldátumként emlegetett október végi időpontra.

A komáromiak ugyanis az élvonal abszolút újoncaként egyértelműen a bentmaradást tűzték ki célként maguk elé, ami nem feltétlenül lesz sétagalopp a Duna-partiak számára. „A Niké Ligában intenzívebb, gyorsabb a játék, kevesebb az idő a gondolkodásra. Nehéz dolgunk lesz, de szerintem van olyan erős a csapatunk, hogy ne essünk ki. A másodosztályban mi rúgtuk a legtöbb gólt és mi kaptuk a második legkevesebbet, most viszont a stabil védekezés lesz az elsődleges feladatunk, és hogy müködjenek a gyors átmenetek támadásba. Minden egyes pont sokat segíthet a végelszámolásnál” – jegyezte meg Radványi.

Érdekes

KFC

Érkezett: Špyrka (Prešov), Diviš (Podbrezová), Pillár, Nagy G. (mindkettő Mezőkövesd), Chropovský (Zl. Moravce), Rudzan (Č. Budějovice), Tamás (Puskás Akadémia), Trefil (Olomouc), Sliacky (Petržalka)

Távozott: Antal (Neutal), Druga (Malženice), Adamec (Nomme United), Bréda (Humenné), Ovšonka (Podbrezová), Puska (Vasas U19), Janjic (Osijek), Eckl, Bogi, Baranyai, Laki, Turčák (lejárt a szerződésük)

Keret: Dlubáč, Trefil, Chropovský–Šimko, Šmehyl, Špiriak, Cagan, Adayilo, Rudzan, Pillár–Ganbayar, Horodník, Kmeťo, Németh T., Knesz, Ožvolda, Pastorek, Tóth T., Špyrka, Diviš, Nagy G.–Sylvestr, Voleský, Sliacky, Tóth G., Tamás N., Bayemi, Nagy S., Turčák

Működik a kémia

Šmehyl szerint nem idegesek a csapattársai a debütálás előtt, inkább örömteli várakozással tekintenek rá: „Jól sikerült az új játékosok beilleszkedése, ők is örülnek, hogy részesei lehetnek ennek a projektnek. Összetartunk, egy irányba toljuk a csapat szekerét, bízom benne, hogy ez fog látszani szombaton a pályán is.”

Radványi is elégedett a keretével, mint mondta, az általa kitippelt játékosok 90%-át sikerült Komáromba hozniuk. „Róbert Pillárnak van vagy 200 NB I-es meccse, egy nagyon rutinos labdarúgóról van szó. Tobiáš Diviš Liptószentmiklóson játszott tavasszal, a cseh Ondřej Rudzant a nézők Skalicáról ismerhetik. Nagy Gergő mögött szintén van mintegy 300 NB I-es meccs, a Honvéddal bajnok is volt. Tamás Nándor a Puskás Akadémiában, Viktor Sliacky az utolsó félévben České Budějovicéban bizonyított. A kreatív Jozef Špyrkót Podbrezováról ismerem, ő Eperjesről érkezett. A két új kapus, Jakub Trefil és Matús Chropovský pedig komoly konkurenciát jelentenek Dlubáčnak. Jelen állás szerint előbbi kettő lesz valaki kezdő a Slovan ellen” – sorolta fel a tréner az új szerzeményeket. 

A csapatkapitány Martin Šimko ellenben már negyedik éve szerepel a lila-fehéreknél. „Már jól ismerjük egymást az edzővel, így nem ért kulönösebb meglepetés a felkészülés során. Az egyetlen főbb változás az volt, hogy új erőnléti edző érkezett hozzánk, aki átalakított pár kondis dolgot. Kemény lesz a kezdés számunkra, amelyen fontos tapasztalatokat gyűjthetünk a szezon további részére. De ettől függetlenül fejben arra készülünk, hogy minden meccsen pontot, pontokat szerezzünk – nyilatkozta lapunknak az elmúlt II. ligás idény legjobbjának választott védő, aki Németh Tamással és Šmehyllel együtt az év csapatába is bekerült. Radványi pedig az év edzője titulussal gazdagodott. „Egy kis frissítőt majd viszünk négyen az öltözőbe jövő héten, szerencsére többfelé oszlanak így meg a költségek – tréfálkozott zárásként Šimko.

A Slovan elleni találkozóra a KFC ingyenes szurkolói buszokat indít.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?