Dobogón kívül szerzett két vb-aranyat Patasi Oszkár

Heinsheim/Nagymegyer. Sportolók esetében karácsonyi ajándék egy utólagos aranyérem.

Heinsheim/Nagymegyer. Sportolók esetében karácsonyi ajándék egy utólagos aranyérem. A nagymegyeri veterán súlyemelő, Patasi Oszkár az ünnepvárás napjaiban kapta a hírt, hogy dobogón kívül szerzett újabb világbajnoki elsőséget.

Mint ahogy arról lapunkban már korábban beszámoltunk, a nemzetközi porondon is sikeres nagymegyeri emelő Szlovákia képviseletében ezüstérmet szerzett Heinsheimben a veterán súlyemelők (Masters) idei világbajnokságán. A kétszeres veterán világbajnok csallóközi tárcsanyűvő a viadalt megelőző napon még azon morfondírozott, hogy a 94 kilósok mezőnyében, vagy a felette lévő súlycsoportba (105 kg) nevezzen. Végszóra vállalta a kényszer szülte evést-ivást, hogy a hiányzó három kilót magába gyűrje, és mérlegeléskor meglegyen a 94,10 kg-os testsúlya. Tette ezt abból a megfontolásból, hogy a nehézsúlyba bejelentkezett orosz Iziev húsz kilóval kisebb súlyon nevezett. Végül Iziev 35 kilóval túlszárnyalva a bejelentett eredményét magabiztos győzelmet aratott.

„A versenysportolót az különbözteti meg a hobbistól, hogy igyekszik minél jobban felkészülni a megmérettetésekre, és természetesen a győzelemre összpontosít. Nem voltam csalódott. Tudatosítottam: az előző öt esztendőben már két aranyat begyűjtöttem, a harmadikra azonban még várnom kell. December 18-án azonban képletesen robbant a bomba, ugyanis arról tájékoztattak, hogy az orosz győztes fennakadt a doppingszűrőn, így az 55–59 éves korosztály 105 kg-os súlycsoportjának idei világbajnoka én vagyok. Győzött az igazság. Az érmek cseréjére jövőre kerül sor” – ecsetelte az óév végi sztorit a triplázó csallóközi világbajnok.

Pályafutását figyelve érdekesnek találtuk, hogy a világbajnokság helyszínén csupán tavaly a finnországi Rovaniemiben (M55 korcsoport, 94 kg-os súlycsoport) lépett a dobogó legfelső fokára, idén másodízben változott utólagosan vb-ezüstérme arannyá. Öt évvel ezelőtt a Cipruson rendezett veterán súlyemelő-vb-n első helyen végzett orosz Szergej Ermakovot úgyszintén doppingvétség miatt utólag megfosztották világbajnoki címétől. Így a mögötte végző nagymegyeri Patasi Oszkár eggyel előrébb léphetett, és ő lett világbajnok az M50-es korosztály 94 kg-os súlycsoportjában. „Az advent időszakában érkezett jó hírnek örülök. Nem volt hiábavaló a felkészülés. Ha utólag is, de bejött a súlycsoportváltással kapcsolatos taktikám. Az viszont bosszant, hogy még a veteránok korosztályban is képesek a versenyzők tiltott szerekhez nyúlni, és teszik ezt annak ellenére, hogy ezek a győzelmek nem járnak semmilyen anyagi előnnyel, a legtöbb esetben még erkölcsivel sem” – fogalmazott Patasi Oszkár, aki szlovákiai viszonylatban az egyetlen olyan súlyemelő, aki három vb-arannyal büszkélkedhet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?