Djokovics a fináléban

<p>Melbourne. A világelső szerb Novak Djokovics ötszettes csatában 7:6, 3:6, 6:4, 4:6, 6:0-ra legyőzte a címvédő svájci Stan Wawrinkát, ezzel bejutott a férfi egyes döntőjébe a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokságon.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A tegnapi, három és fél órás mérkőzés egészen az utolsó, egyoldalú játszmáig kiegyenlített küzdelmet hozott, Wawrinka kétszer is egyenlíteni tudott, az utolsó felvonásban azonban már csak szenvedett.

„Már az utóbbi két Stan elleni találkozó is rendkívül kiegyenlített küzdelmet hozott. Ma sem volt másként. Az első három játszmában jól játszottam, még ha egyet el is veszítettem. Utána viszont egyre több hibát követtem el, s ezt Stan ki is használta, és négy szett után 2:2 volt az állás – értékelte a mérkőzést Novak Djokovics. – Nagyon szoros volt a sorsdöntő szett első játéka, amelyet szerencsésen megnyertem, ezután kulcsfontosságúnak bizonyult, hogy elnyertem ellenfelem adogatását. Utána már minden simán ment. Nagyon örülök, hogy újra döntős vagyok.”

Djokovics ellenfele az olimpiai bajnok brit Andy Murray lesz a holnapi fináléban – a két játékos harmadszor csap majd össze egymással az év első Grand Slam-tornájának döntőjében. Amennyiben a 2011-es és 2013-as fináléhoz hasonlóan holnap is legyőzi Murray-t, Djokovics a modern éra első férfi játékosa lesz, aki ötször diadalmaskodik a Melbourne Parkban. Emellett még 2008- ban és 2012-ben ért fel a csúcsra.

Novak Djokovics és Andy Murray eddig 23-szor találkozott egymással, különpárharcukban 15:8-ra a szerb teniszező vezet. (MTI, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?