Di María továbblőtte Argentínát

<p>Nagy csatát követően Ángel Di María röviddel</p><p>a hosszabbítás vége előtt lőtt góljával Argentína 1:0-ra legyőzte Svájcot,</p><p>s bejutott a negyeddöntőbe.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Egyik gárda sem remekelt a mérkőzésen, a helvétek elsősorban a biztonságra játszottak, Messiék pedig sokáig nem találták az ellenszerét a remek védekezésnek. Már-már úgy tűnt, hogy tizenegyesek döntenek, de a 118. percben Lichtsteiner labdát veszített az ellenfél térfelén, Messi meglódulhatott, majd a tizenhatoshoz érve önzetlenül jobbra tolta a labdát, Di María pedig állítgatás nélkül a sarokba lőtt. De a svájciak nem adták fel, és a csereként beállt Dzemaili három méterről a kapufára fejelt, a visszapattanót pedig a kapu mellé rúgta. Ezt a jelenetet az Olé című argentin lap Isten kapufájának nevezte. Az újság honlapján a videó mellett fényképeket is bemutat a jelenetről, s az egyikre egy montázsban Ferenc pápa képét is odaszerkesztette a kapufa elé.

„Idegesek voltunk, mert nem tudtunk gólt szerezni, és tudtuk, hogy egy hiba az egész világbajnokságunkat elintézheti – mondta az argentinok csapatkapitánya, Lionel Messi. – Már csak kevés idő volt hátra és nem akartunk büntetőket rúgni. Először azt gondoltam, hogy ellövöm, aztán amikor Di María feltűnt a jobb oldalamon, úgy döntöttem, passzolok. Nem tudom, megérdemelt-e a győzelmünk, de a legfontosabb, hogy sikerült egy újabb akadályt leküzdenünk”.

„Az életünket adtuk a sikerért, nagyot küzdöttünk. Az egyenes kieséses szakasz meccsei ilyenek, jön a hosszabbítás, aztán a tizenegyesek... Tudtuk, hogy erre is sor kerülhet. Hála Istennek, továbbjutottunk, és van négy napunk a következő mérkőzésig – nyilatkozta Ángel Di María az összecsapás után. – Sok helyzetünk volt, és csak egyszer hibáztunk, amikor a kapusunknak kellett mentenie. Megérdemelten nyertük meg a találkozót, mert jól futballoztunk.”

„Egyszer játékosként Anglia ellen már átéltem egy hosszabbítást, szövetségi kapitányként viszont ez sokkal megterhelőbb. A legvégén szerencsénk volt. Az első félidő kiegyenlített volt, utána azonban a kezünkben volt a meccs” – értékelt Alejandro Sabella, az argentinok szakvezetője.

„Éretten és szenvedélyesen játszottunk. A kritikus helyzetekben is nyugodtak maradtunk. Az első félidőben adódott két lehetőségünk a vezetés megszerzésére, de az utolsó három percben mindent megéltünk, ami egy edző életében csak előfordulhat. Az ilyen élményekért érdemes dolgozni. – jelentette ki Ottmar Hitzfeld, a svájciak 65 esztendős távozó szövetségi kapitánya, aki néhány órával a találkozó előtt tudta meg, hogy Németországban elhunyt 82 éves bátyja. – A csapatomról csak a legnagyobb elismeréssel tudok beszélni, az együttesünk rengeteg szurkoló szimpátiáját elnyerte. Sikerült megkeserítenünk az argentinok életét.”(sz. z., nso, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?