Derbi Manchesterben

Pozsony. Ma este újabb négy mérkőzést bonyolítanak le a labdarúgó Bajnokok Ligája második szakaszának 5. fordulójában. Kétségkívül Manchesterben lesz a nap slágermérkőzése: a házigazda United az ugyancsak nyolcpontos és veretlen Bayern Münchent fogadja az Old Traffordon.

Christian Panucci (jobbra) hétről hétre jó teljesítményt nyújt a bajnok AS Roma csapatábanČTK/AP-felvételOliver Kahn, a Világ Kupa- és Bajnokok Ligája-győztes Bayern München labdarúgócsapatának kapusa szerint a szombati, Kaiserslautern elleni idegenbeli bajnoki mérkőzés fontosabb, mint a mai, manchesteri BL-találkozó. – A Bajnokok Ligájában valószínűleg akkor is bejutunk a negyeddöntőbe, ha Manchesterben kikapunk, a Bundesligában viszont csak akkor marad esélyünk bajnoki címünk megvédésére, ha nyerünk Kaiserslauternben – vélekedett Kahn.

A müncheniek a BL-ben a 2. helyen állnak az A-csoportban, a szintén 8 pontos Manchester United mögött és 4 pont az előnyük a harmadik helyezett Boavista előtt. A Bundesligában 3 ponttal vannak lemaradva a vezető Bayer Leverkusentől és 2 pont az előnyük a Kaiserslauternnel szemben. – Még soha senkinek nem sikerült négyszer egymás után megnyerni a német bajnokságot. Történelmi lehetőség előtt állunk, mindent ennek kell alárendelnünk. Persze az sem baj, ha a Bajnokok Ligája-sikerünket is meg tudjuk ismételni, de a Bundesliga most mindennél fontosabb.

Franciaországban óriási felháborodást váltott ki Jaime Pachecónak, a Boavista vezetőedzőjének nyilatkozata. A szakember egy televíziós interjúban azt mondta, hogy a Nantes sokkal gyengébb, mint a labdarúgó Bajnokok Ligája második csoportkörében szereplő többi együttes. – Bár négy meccsen csak egy pontot szereztünk és már matematikai esélyünk sincs a továbbjutás kiharcolására, a portugálokat még kiejthetjük és mindent el is fogunk követni ezért – nyilatkozott Nicolas Gillet, a Nantes hátvédje. – Ilyen nyilatkozat után szerdán ne számítsanak barátságos fogadtatásra. Lehet, hogy mi vagyunk a leggyengébbek, de a legsportszerűtlenebb csapat címet más érdemelte ki.

Mathie- Berson, a francia együttes középpályása úgy véli: nem érdemes ezzel a kijelentéssel foglalkozni. – A portugálok félnek tőlünk és így próbálnak elbizonytalanítani. Nem tudják, hogy minket a Bajnokok Ligája már nem foglalkoztat és inkább a szombati, Monaco elleni összecsapásra koncentrálunk. Most egy kicsit felbosszantottak bennünket, aminek az lesz a következménye, hogy jól megverjük őket, s továbbjuttatjuk a Manchester Unitedet és a Bayern Münchent.

- A MAI MŰSOR – A-CSOPORT, 20.45: Manchester United–Bayern München (élőben közvetíti az m1, a Markíza és az ORF 1), Nantes– Boavista Porto.

1. Manch. U. 4 2 2 0 10:3 8

2. Bayern 4 2 2 0 3:1 8

3. Boavista 4 1 1 2 1:4 4

4. Nantes 4 0 1 3 2:8 1

Az utolsó forduló (március 19.) párosítása: Bayern–Nantes, Boavista–Manchester U.

B-CSOPORT, 20.45: FC Barcelona –FC Liverpool, AS Roma–Galatasaray Istanbul.

1. AS Roma 4 1 3 0 5:2 6

2. Barcelona 4 1 2 1 6:7 5

3. Galatasaray 4 0 4 0 4:4 4

4. Liverpool 4 0 3 1 2:4 3

Az utolsó fordulóban (március 19.): Galatasaray–Barcelona, Liverpool–Roma.- A TEGNAPI MÉRKŐZÉSEK (C-CSOPORT: Real Madrid–Sparta Praha, FC Porto–Panathinaikosz Athén; D-CSOPORT: Arsenal–La Coruna, Bayer Leverkusen–Juventus) lapzárta után értek véget. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?