Dán aranyérem

Aarhus. Tegnap befejeződött az idei kézilabda Európa-bajnokság. Az elsőségért a vendéglátó Dánia Norvégia csapatával mérte össze erejét. Küzdelmes találkozón a hazai együttes 13:11-es félidő után 25:22-re győzött. Dánia 1994 és 1996 után harmadszor lett aranyérmes.

Aarhus. Tegnap befejeződött az idei kézilabda Európa-bajnokság. Az elsőségért a vendéglátó Dánia Norvégia csapatával mérte össze erejét. Küzdelmes találkozón a hazai együttes 13:11-es félidő után 25:22-re győzött. Dánia 1994 és 1996 után harmadszor lett aranyérmes.

Magyarország ötödikként zárt, a helyosztón: Magyarország–Jugoszlávia 43:39 (24:20). A győztes csapat legeredményesebb játékosa Farkas Ágnes volt, aki tizennégy gólt dobott. Mindkét védelem nagy hibaszázalékkal játszott, ezzel magyarázható, hogy a találkozón szokatlanul sok, 82 gól született. A két évvel ezelőtti Európa-bajnok magyar csapat végül is megérdemelten győzött a vb-bronzérmes ellen. Mocsai Lajos, a magyarok szövetségi kapitánya így értékelte csapata teljesítményét: „Teljesítettük a célkitűzést, ötödikek lettünk. Nem lehet dicsérni a védelmeket, de az az igazság, hogy az utolsó mérkőzésen már mindenki fáradt volt. Hiányzott a fegyelem és a figyelem, ezzel magyarázható a sok gól és kiállítás. További eredmények – a 3. helyért: Franciaország–Oroszország 27:22 (14:11); a 7. helyért: Románia–Csehország 19:17 (13:8); elődöntő: Norvégia–Franciaország 21:16 (9:8), Dánia–Oroszország 22:18 (8:11).

Tegnap kisorsolták a jövő évi horvátországi világbajnokság selejtezőinek párosítását. Szlovákia a jugoszláv együttessel méri össze erejét, Magyarország Bosznia-Hercegovinával találkozik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?