DAC: sikeres zárás

Kétgólos győzelmet aratott a DAC a labdarúgó Fortuna Liga őszi idényének zárómérkőzé-sén, az aranyosmarótiak ellen Ljubicic és Ľupták volt eredményes.A mérkőzés előtt Világi Oszkár tulajdonos és Németh Krisztián sportigazgató ünnepélyes keretek között köszönte meg Matúš Turňa és Szabó Ottó munkáját.

Kétgólos győzelmet aratott a DAC a labdarúgó Fortuna Liga őszi idényének zárómérkőzé-sén, az aranyosmarótiak ellen Ljubicic és Ľupták volt eredményes.

A mérkőzés előtt Világi Oszkár tulajdonos és Németh Krisztián sportigazgató ünnepélyes keretek között köszönte meg Matúš Turňa és Szabó Ottó munkáját. „Bebizonyosodott, hogy Dunaszerdahelyen a klub, a játékosok és a szurkolók egy családot alkotnak. A búcsú is érzelemdús volt, kellemes érzés volt, hogy a tulajdonos úr is elbúcsúzott tőlünk. A két év nagyon gyorsan eltelt, de kellemes emlékeim maradnak a DAC-ról” – nyilatkozta a mérkőzés után a távozó Matúš Turňa.

Kezdetektől fogva a DAC dominált, az első félidőben több lehetősége is nyílt a vezetés megszerzésére. A 14. percben Perisic passza után Orávik került Tujvel elé, de a hazai kapus remek mozdulattal hárított. Végül a 22. percben Ljubicic egy jól helyezett labdájával került előnybe a DAC. A 38. percben Szarka eresztett meg egy lövést Jozef Novota kapujára, de egy aranyosmaróti láb közbelépett. A félidő végére problémák adódtak a világítással, két reflektor is kialudt.

A szünet alatt megoldódni látszott a villanyprobléma, így folytatódhatott tovább a játék. A kezdés után Polievka került nagy helyzetbe, de labdáját Novota hárítani tudta. Ezután a vendégek kerültek fölénybe, több akciót vezettek, de nem tudták bevenni Tujvel hálóját. Az 56. percben ismét probléma adódott a világítással, csökkentett fénynél folytatódott a játék. A 77. percben bebiztosította a három pont sorsát a DAC, 20 méterről Ľupták csavart a hálóba.

Mindkét vezetőedző szerint a harcosság és a kemény játék dominált a meccsen. „Ma egy jó és kemény mérkőzést láthattunk. Tudtuk, hogy az ellenfél remek játékosokkal rendelkezik a támadósorban. Elégedett vagyok a játékosaimmal, mert megértették, hogy a mérkőzés a küzdésről szól. 1:0-ás vezetésnél kár Polievka kihagyott helyzetéért. Elégedett vagyok, mert 28 pontot gyűjtöttünk. Köszönöm a játékosoknak és az edzői stábnak az őszi teljesítményt” – nyilatkozta Tomislav Maric.

A vendégek szakvezetője, Libor Fašiang szerint Orávik korai kihagyott helyzete döntő lehetett. „Nagyon jó, küzdelmes mérkőzést láthattunk mindkét féltől. Sajnálatos, hogy a mérkőzés elején kimaradt Orávik helyzete, a mérkőzés másképp is végződhetett volna. Gólt akartunk rúgni, de sajnos nem sikerült, hiányzott a nagyobb higgadtság a befejezéseknél. Megérdemelten győzött az ellenfél.”

A gólokat ezúttal középpályások szerezték,

Marin Ljubicic az ősz folyamán másodszor talált a kapuba. „Nagyon jók az érzéseim a mérkőzés után. Sikerült betalálnom, és ami a legfontosabb, az év utolsó mérkőzésén is diadalmaskodni tudtunk. Mindenképp győzni akartunk, hogy megajándékozzuk a szurkolóinkat. Sikerült remekül felkészülnünk az ellenfélre. Az edző elmondta, hogy kell játszanunk, sok labda érkezett Tawambára, erre számítottunk. Jól alkalmaztuk a lestaktikát is, a hétközi edzéseken ezt is gyakoroltuk. Ami az őszi évadot illeti, szerintem 2-3 ponttal többet szerezhettünk volna. Most viszont kipihenjük magunkat, hogy januárban fel tudjunk készülni a folytatásra” – nyilatkozta a sárga-kékek védekező középpályása.

A mérkőzés második találatát Branislav Ľupták érte el, aki tavasszal is szeretne további gólokat lőni: „Elégedettek vagyunk, teljesítettük a kitűzött célt, sikerült megnyerni a mérkőzést. Viszont az előre eltervezett 9 pontot a három fordulóból nem sikerült teljesíteni, de a 7 pontnak is örülünk. Az ellenfél a második félidőben jól játszott, de a második találat után megnyugodtunk, és a saját játékunkat játszottuk. Már korábban is voltak helyzeteim, de örülök, hogy most betaláltam, és remélem tavasszal is folytatni fogom. Már mindannyian vártuk ezt a szabadságot, kicsit pihenni a futballtól és más gondolatokra jutni. A szünet után pedig felbuzdulva indulunk neki a téli felkészülésnek.”

„A mérkőzés során voltak lehetőségeink, de sajnos nem tudtunk a kapuba találni, a másik oldalon pedig a DAC kihasználta a helyzeteit. Nehéz mérkőzés volt, több párharcot vívtam a védőkkel. Még első vagyok a góllövőlistán, meglátjuk, mi lesz tovább, de sajnálom, hogy nem sikerült betalálnom. A 11 találat sem kevés. A mérkőzés folyamán Ákos sem, és én sem tudtam gólt szerezni. Megyünk tovább, meglátjuk, mit hoz a jövő” – nyilatkozta a Fortuna Liga legjobb góllövője, Leandre Tawamba.

A 19. forduló után csaknem három hónapos szünet következik a Fortuna Ligában, legközelebb március elsején a Skalica ellen lép pályára a DAC.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?