DAC-diadal a Kukkonia Cupon

Másodszor is a DAC U19-es csapata nyerte a Kukkonia Cup nemzetközi focitornát.Nyékvárkonyban és Bősön folytak a meccsek, s két győzelemmel és egy döntetlennel lett tornaelső a csallóközi alakulat.

Másodszor is a DAC U19-es csapata nyerte a Kukkonia Cup nemzetközi focitornát.

Nyékvárkonyban és Bősön folytak a meccsek, s két győzelemmel és egy döntetlennel lett tornaelső a csallóközi alakulat. Lépes György, a klub utánpótlás menedzsere válaszolt kérdéseimre.

Kétszer négyet rúgott a DAC: 4:1 a DVTK, 4:2 az Olomouc ellen, majd 1:1 az Austria Wiennel. A tavalyi elsőség után várható volt az idei is?

Nem éppen, s nem is a győzelemről szólt elsősorban ez a torna. Több játékost próbáltunk ki, akárcsak ellenfeleink, erről a korlátlan cserelehetőség is árulkodik. Nagyon jó színvonalú mérkőzéseket láttunk. Főleg az Olomouc rukkolt elő agresszív játékkal, ami meglepte a többi csapatot, de csak idő kérdése volt, hogy ők is átváltsanak erre a hullámhosszra. Jó, kiegyensúlyozott meccsek következtek.

A tornaelsőségen kívül Domonkos Kristóf lett a legjobb mezőnyjátékos. Belőle lehet a DAC majdani játékmestere?

Reméljük, hogy úgy fog fejlődni, mint eddig. Ha fizikálisan is megerősödik, akár két éven belül bevethető lesz az A csapatban is. Ráadásul dunaszerdahelyi, volt ugyan két évet a Slovanban, de most, 19 évesen újra nálunk az U19-ben játszott.

Miért volt hasznos a torna?

Az utánpótlás korosztályokban hiányzik a nemzetközi erőfelmérés, a csapatok a hazai mezőnyben évről évre egymás ellen játszanak, nagyon ismerik egymást. Minimális az új, kevés a lehetőség jó külföldi csapatokkal való megmérettetésre. Ezen próbálunk változtatni tornánkkal. Óriási tapasztalat a gyerekeknek, hogy játszhattak a határozott felfogásban játszó olomouciakkal, a sokszínűséget képviselő osztrákokkal. Jövőre bővítenénk a mezőnyt, francia és lengyel ellenfelet is szeretnénk hívni.

Tornatények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?