Csipetnyi futballcsoda

Pozsony. Különleges élményben lehetett részük azoknak, akik vasárnap délelőtt kilátogattak a ligeti pályára. S nem a hadseregnyi rohamrendőr, de még csak nem is a nagyszombati szurkolók tűzijátékai miatt.

Az idei szezonban Barčík, a zsolnaiak középpályása (jobbra) is adós a jó játékkal. A címvédőn az edzőcsere sem lendített, Jurkemik csak döntetlennel debütált a rózsahegyiek ellenTASR-felvételAz ok első hallásra talán prózai: a nézők futballt láthattak egy labdarúgó-mérkőzésen, az élvonalként aposztorfált Corgoň Ligában. Ritka esemény ez, még akkor is, ha a csoda csak egy félidőnyi volt is, s a hazai csapatot legalább annyira meglepte, mint a közönség szkeptikusabb részét.

Gyors és egyszerű játék, oldalváltásokkal, egyérintéses akciókkal, lendületből megjátszott kényszerítőkkel – a nagyszombati Spartak az első félidőben megmutatta, hogy nem is olyan ördöngös dolog a korszerű futball. A 19. percben Pinte hibázott a középpályán, Ujlaky egyből indította Kožuchot, aki egyből a jobb alsó sarokba lőtt: 0:1. Öt perccel később Ježík beadásánál ismét az erőszakos Kožuch csapott le a labdára, lövése a felsőlécen csattant. A ligeti védők (élükön a Maixnert helyettesítő Hanccal), sokára tudatosították, hogy a futás hasznos is lehet egy futballmeccsen, s mire rájöttek, már késő volt. A 28. percben Ujlaky emelt a védősor mögé, Kožuch kilépett, lekezelte a labdát, és hét méterről esélyt sem adott Čobejnek: 0:2. A közönség egyik ámulatból a másikba esett, egy Spartak-drukker pedig annyira megmámorosodott a gólörömtől, hogy előbb váratlanul a pálya szélén, a következő pillanatban pedig már a kommandósok karjaiban találta magát.

A ligetiek – gólhelyzet híján – műesésekkel próbálkoztak a Spartak tizenhatosán belül (Krejčí, Pinte), majd Husár megtette nekik azt a szivességet, hogy lerántotta Miroslav Kozákot az ötösön. Ján Kozák büntetőjét azonban a remekül védő Čech hárította. A kipattanóra Straka érkezett nyújtott lábbal, a sárga lap azonban elmaradt, csakúgy, mint a Strakát bosszúból felöklelő Poljovka esetében a piros. A futballnak ekkor már vége volt, mert bár a meccsből még egy félidő maradt, említésre méltó esemény vizsont már nem. Talán ha Suchánek három zicceréből egyet értékesít, akkor még parázs lehetett volna a vége. ĺgy is az volt, de már csak a színfalak mögött: a sajtótájékoztatón, ahol Weiss edző bejelentette lemondását, és a stadion kapujánál, ahol a Spartak híveit a lovasrendőrök csillapították le.

Petržalka–Trnava 0:2 (0:2)

Gólszerző: Kožuch (20., 29.). Játékvezető: Olšiak, sárga lap: Poljovka, Fall. 6500 néző.

PETRŽALKA: Čobej–Burák, Borbély, Hanc (46. Kusalík), Tchuř–Pinte (37. Suchánek), J. Kozák, Straka, Šoltis–Krejčí, M. Kozák.

TRNAVA: Čech–Fall (78. Gašparík), Poljovka, Staňo–Ježík, Ďuriš, Filip, Ujlaky, Husár–Kriss (19. Masaryk), Kožuch (46. Molnár).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?