Csillogtak a szlovákok

New York. Az elmúlt hét végén 17 mérkőzéssel folytatódott a kanadai-amerikai profi jégkorongliga. Húsz szlovák játékos szerepelt a meccseken.

Dafoe, az Atlanta kapusa bravúrosan hárít az St. Louis elleni találkozónReuters-felvételA Buffalo-Chicago meccs hőse a szlovák csatár, Miroslav Šatan volt, aki 13,7 másodperccel a mérkőzés vége előtt egyenlített, s pontot mentett a bajnokságban küszködő csapata számára. Šatan, a Buffalo elmúlt négy mérkőzésén háromszor volt eredményes.

Jól ment a játék Žigmund Pálffynak is, egy góllal és egy gólpasszal járult hozzá a Los Angeles győzelméhez a Pittsburgh elleni mérkőzésen. Pálffynak ez volt az idei szezonban a 10. gólja, és a 14. gólpassza. Tartja kiváló formáját Richard Zedník (Montreal), immár 14. gólját érte el a szezonban. Az elmúlt két játéknapon azonban a svéd csatár Markus Näslund (Vancouver) tündökölt a legfényesebben, az edmontoni jégen négy gólt ütött a hazaiaknak, s húszra növelte góljainak számát, ami azt jelenti, hogy a mesterlövészek élére került, megelőzve Hossát és Gáboríkot. A Vancouver csapatkapitánya a klub történetének kilencedik játékosa, aki mesternégyest ért el. Továbbra is jó formában véd az orosz kapus, Nabukov, a Washington elleni meccsen 34 lövést semlegesített, s immár 15. alkalommal nem kapott gólt pályafutása során. A 33 éves Szergej Fjodorov két góllal és egy gólpasszal ünnepelte születésnapját. Még egy érdekesség a hétvégi pontvadászatból: Sarich (Tampa Bay) már a 12. másodpercben gólt lőtt, ilyen gyors találatot csak egy játékos ért el a klubban, mégpedig Ciccarelli, aki 1995-ben 11 másodperc eltelte után talált a Washington hálójába.

EREDMÉNYEK – PÉNTEK: Buffalo–Chicago 1:1 – hosszabbítás után (1:0, 0:0, 0:1 – 0:0), góllövő: Šatan, ill. Zsamnov. Florida–NY Islanders 3:3 – hosszabbítás után (1:0, 0:2, 2:1 – 0:0), Jokinen, Johnson, Huselius, ill. Jönson, Bates, Blake. Dallas–Atlanta 3:1 (1:0, 0:0, 2:1), Buerin, Arnott, Modano, ill. Hrkacs. Phoenix–Washington 3:4 (1:2, 1:0, 1:2), Simpson, Nagy, Numminen, ill. Nylander, Grier 2, Konowalchuk. Edmonton–Colorado 4:3 – hosszabbítás után (1:1, 1:1, 1:1 – 1:0), York, Carter, Laraque, Chimera, ill. Hejduk, Messier, McAmmond. Philadelphia–Buffalo 2:0 (0:0, 1:0, 1:0), Brashear, Desjardins. Montreal–Boston 4:2 (2:1, 2:0, 0:1), Zedník, Kilger, Rivet, Perreault, ill. Huml, McInnis. Ottawa–New Jersey 4:3 – hosszabbítás után (2:0, 0:2, 1:1 – 1:0), White, Van Allen, Hnidy, Fisher, ill. Langenbrunner, Brilin, Berglund. Nashville–Minnesota 3:1 (1:0, 1:0, 1:1), Walker 2, Hall, ill. Brunette. Edmonton–Vancouver 3:6 (1:2, 2:4, 0:0), York, Smyth, Chimera, ill. Näslund 4, Bertuzzi, D. Sedin. San Jose–Washington 2:0 (2:0, 0:0, 0:0), Sturm, Graves. Detroit–Columbus 6:4 (4:3, 1:0, 1:1), Shanahan, Holmströn, Fjodorov, McCarthy, Maltby, ill. Pirjetä, Sanderson, Wright, Shelley. Toronto–NY Rangers 4:1 (2:1, 0:0, 2:0), Sundin, Antropov, Renberg, Domi, ill. Messier. Tampa Bay–NY Islanders 4:3 (2:0, 2:2, 0:1), Sarich, Lecavalier 2, Prospal, ill. Parrish, Bates, Jonsson. St. Louis–Atlanta 4:0 (2:0, 0:0, 2:0), Nash, Čajánek, Stilmann, Havanov. Calgary–Colorado 1:3 (0:0, 0:2, 1:1), Yelle, McAmmond, Morris, Nedorost. Los Angeles–Pittsburgh 3:2 – hosszabbítás után (0:1, 1:1, 1:0 – 1:0), Pálffy, Johnson, Schneider, ill. Kovaljov, Hrdina.

u Tovább tart a szurkolók szavazása, hogy kik szerepeljenek az All-Star mérkőzésen, amelyre február elején kerül sor. Egyre több szavazatot kap Marian Gáborík, a szélsők posztján immár a 6. helyre került a Minnesota csatárát egyelőre csaknem 41 ezren akarják látni a csillagok csapatában. A Kelet–Nyugat összecsapására február 3-án kerül sor. A Keleti Főcsoportban eddig a legtöbb szavazatot (86 423) a középcsatár, Mario Lemieux kapta. A Nyugati Konferenciában a kapus Patrick Roy (Colorado) áll az élen 87 275 szavazattal. A szélsők között Brett Hull (Detroit) vezet 48 193 ponttal. Amint már említettük Gáborík a hatodik, Žigmund Pálffy a tizenötödik.

u Pavel Burét, a NY Rangers orosz rakétának becézett játékosát vasárnap megműtötték, s ez azt jelenti, hogy ebben az idényben már nem lép jégre. Burén szeptember 26-án is műtétet hajtottak végre, akkor a jobb térdét operálták, most a balt. Bure évi fizetése 10 millió dollár, s ebben az idényben 27 mérkőzésen 14 gólt lőtt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?