Császár: „Talán ez a valós helyünk”

Albertville. A csapatkapitány Nagy László szerint a magyar férfi-kézilabdaválogatott emelt fővel távozhat a francia-országi világbajnokságról, ahol a 7.

Albertville. A csapatkapitány Nagy László szerint a magyar férfi-kézilabdaválogatott emelt fővel távozhat a francia-országi világbajnokságról, ahol a 7. helyen végzett.

A keddi, norvégok elleni negyeddöntőben az elfogadható, 31:28-as vereség dacára az első pár percet leszámítva nem volt reális esélyük a magyaroknak a továbbjutásra. Xavi Sabaté szövetségi kapitány azonban így is dicsérte csapatát. „Büszke vagyok a fiúkra, hiszen ahhoz képest, hogy két éve a magyar válogatott nem volt ott a világbajnokságon, most kijutottunk, és bekerültünk a nyolc közé – értékelt Sabaté. – Megérdemelten győztek a norvégok, akiknek fiatal, de remek csapatuk van, és az egész világbajnokságon ők a legjobbak a gyors indításokban.”

Azt az átlövő Nagy László sem vitatta, hogy jobb volt az ellenfél. „Hiányzott a nagyobb koncentráció, illetve a kapusteljesítmény és a védekezésünk sem volt ugyanolyan, mint a dánok ellen a nyolcaddöntőben – elemzett Nagy, aki sérülése miatt csak három mérkőzésen játszott a tornán. – Pozitívum, hogy a végén közelebb tudtunk férkőzni a norvégokhoz, végül emelt fővel távozhatunk. Lehetett volna jobb és rosszabb is számunkra ez a világbajnokság. Tele van a padlás hetedik-nyolcadik helyekkel.”

Első tévés interjújában a beálló Zubai Szabolcs is nyíltan fogalmazott. „Nagyon beszarian kezdtünk, ez katasztrófa, én ezen kicsit kivagyok... Nagyon-nagyon dühös és csalódott vagyok” – mondta érzéseiről Zubai.

Hasonlóan látta a találkozó nagyobb részét az irányító Császár Gábor is, aki úgy nyilatkozott a lefújás után, hogy átrobogtak rajtuk a norvégok. „Nehéz bármit is mondani, mert kikaptunk. Úgy éreztem az első félidőben, hogy átrohannak rajtunk, más szinten játszott a két csapat. Küzdöttünk, hajtottunk, megpróbáltuk a lehetetlent is, de szörnyű volt, amikor tízgólos hátrányba kerültünk. Csak három lett a vége? A meccs képe alapján igazából mindegy... Csalódott vagyok, mert megvolt az esélyünk, hogy nagy eredményt érjünk el, de talán ez a valós helyünk.”

Norvégia egyébként története legjobb eredményét érte el az elődöntőbe jutással. A legutóbbi két világbajnokságra nem jutott ki, és ezen a tornán is csak azért vehet részt, mert a szlovénokkal szemben elveszített pótselejtezőt követően szabadkártyát kapott, mivel a tavaly januári Európa-bajnokságon negyedik lett. A legjobb négy között Horvátországgal találkozik, míg a másik ágon Spanyolország–Franciaország mérkőzést rendeznek.

(MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?