Csak egy pont a vendégeknek

Pozsony. A hazaiak fordulója volt a szombati, az öt bajnoki meccsen csak az Inter tudott pontot szerezni idegenben, és már elkerült az utolsó helyről, mivel a trencséniek simán kikaptak a Slovantól. Tartja pozícióját a bajnok Žilina, továbbra is százszázalékos.

A trencséni František Smak kapus Branislav Obžera elől hárít a Slovan-Trenčín szuperligás labdarúgó-mérkőzésenTASR-felvételSlovan-Trenčín 2:0 (1:0)

Góllövő: Vittek (30., 73.). Játékvezető: Olšiak, 2500 néző. Sárga lap: Fabuš, J. Nečas, Killar. SLOVAN: Prole-Bednár, Polgár, Petruš, Hrnčár-Pecko (53. Sedlák), N. Hrnčár, Dzúrik, Onofrej (80. R. Nečas)-Obžera (70. Šesták), Vittek. TRENČĺN: Smak-Mičenec-J. Nečas, Šmelko (74. Paraska), Spal-P. Ďuriš, Hanko, Killar, Martaus (39. M. Staš), Svrček (46. Škrtel)-Fabuš. Bátortalanul, félénken játszottak a vendégek, mintha megijedtek volna a hazaiak agresszív, letámadásos futballozásától (meg kell mondanunk, nem volt mindig szabályos), kedvtelenül tűrték, ahogy riválisuk rámenősen rendre elvette tőlük a párharc során a labdát. Végeredményben ez a játékfelfogás különbség döntött a meccsről, na és Róbert Vittek gólerőssége. Az első 20 perc szertelen, amolyan össze-vissza labdarúgást hozott, egyik csapat sem találta a játék ritmusát. Utána a Slovan a már említett agresszív felfogással egyre jobban uralta a meccset, fokozatosan nagy fölényre tett szert, de az erőteljes akciókat játékosai nem tudták befejezni, kapu mellé mentek a lövéseik, vagy védett Smak. A 30. percben Obžera megnyert egy párharcot, Vittekhez passzolt, aki átjátszotta Mičenecet és a kifutó kapus mellett a hálóba küldte a labdát. A Slovan nagy iramot diktált, határozottan, gyors labdaváltásokkal ment előre, állandóan levegőben lógott a gól, de nem akart „leesni“. A második félidő elején már-már úgy tűnt, egyenlítenek a trencséniek, mert tíz percig ellenfelük játékstílusát átvéve, bátran támadtak, beszorították a Slovant, de nem tudtak eredményesek lenni. Később ismét a Slovan kerekedett felül, védekezésre kényszerítette ellenfelét. Gól azonban csak a 73. percben született: Šesták hozta gólhelyzetbe Vitteket, aki a kifutó és vetődő kapus hasa alatt rúgta a hálóba a labdát. Megérdemelten győzött a Slovan, nagyobb arányban is nyerhetett volna, mert ellenfele erőtlenül, kevésbé határozottan futballozott, semmi esélye sem volt a jobb eredményre. (T. V.)

FC Košice-Inter 3:3 (2:1)

Góllövők: Juhász (15.), Mati (45.), Lazúr (72.), ill. Lelkeš (4. - 11-esből), Kunzo (49.), Tomčák (90.). Játékvezető: Micheľ, 6800 néző. Sárga lap: Gajdoš, Juhász, Opršal, Kunzo, Čišovský, Petrán. Piros lap: Opršal (ismételt szabálytalanságért). FC KOŠICE: Kobr-Loj-Juhász, Ďorď-J. Sovič (46. Sapara), Obšitník, M. Sovič, Gajdoš (77. Beličák)-Mydliar (61. Lazúr), Kozák, Mati. INTER: Hýll-Čišovský, Gášpár (74. Petrán), Kunzo, Opršal-Burza, Barmoš (46. Tomčák), Kocúrek (76. Brezík), Paulík-Lelkeš, Drobňák. A vendégek, akik az első két fordulóban nem rúgtak gólt, Kassán már a 4. percben a hálóba találtak: Gajdoš lerántotta a kiugró Burzát, a bíró tizenegyest ítélt, amelyet Lelkeš értékesített. Később a vendéglátók vették át a játék irányítását, s néhány sikertelen kísérlet után a 15. percben Juhász egy szögletrúgás után fejjel egyenlített. Később többször is nagy lehetőségek adódtak a kassaiak előtt, de gólt csak a 45. percben lőttek. Nem sokkal a szünetet követően Drobňák szabadrúgása után Kunzóhoz került a labda, aki egyből a hálóba küldte. Az 51. percben Opršal labda nélkül letámadta Kozákot, s a bíró második sárga lapja után mehetett az öltözőbe. A hajrában két cserejátékos iratkozott fel a góllövőlistára, előbb Lazúr növelte a hazaiak előnyét, de a rájátszás utolsó percében a szintén cserejátékos Tomčák egyenlített.

Žilina-Petržalka 1:0 (0:0)

Góllövő: Sninský (59.). Játékvezető: Kačenga, 4900 néző. Sárga lap: T. Ďurica, Varadín, Hellebrand, Suchánek. ŽILINA: Čech-Labant, Klago, Zabavník-Kosmeľ, T. Ďurica (83. Laurinc), Sninský, Mintál, Barčík (62. Bažík)-Nemec, Varadín (73. Rusnák). PETRŽALKA: Čobej-Hellebrand, Hall, Kinder, Bédi-Desiatnik (66. Kubala), Zárecký (70. Benčík), Šoltis, Suchánek-Kusalík (81. Ratto), Medveď. Harminc percig felváltva forogtak veszélyben a kapuk, elsősorban a Žilina dolgozott ki sok gólhelyzetet. A vezetést azonban a ligetiek szerezhették volna meg, szögletrúgás után Medveď fejese után a labda a felső lécről a gólvonalra pattant, később les miatt a játékvezető nem adta meg a vendégek gólját. Jobb volt az első félidőben a bajnok zsolnai együttes, de a második félidő első negyed órájában eléggé gyengén futballozott, mégis ebben az időszakban lőtte a gólt: Barčík szögletrúgása után Sninský kapásból küldte a hálóba a labdát. Többször is egyenlíthetett volna a vendégcsapat, de nem volt szerencséje a lövésekkel, rendre elkerülték a kaput.

Trnava-Dubnica 2:0 (2:0)

Góllövők: Fall (22.), Sikorjak (45.). Játékvezető: Havrilla, 5900 néző. Sárga lap: Ježík, Poljovka, Ševela, Partel, Mráz. TRNAVA: Belic-Fall, Poljovka, Hluško, Ježík-Molnár, Filip, Staňo, Gašparík-Kožuch (9. Kriss), Sikorjak (8. Gajdoš). DUBNICA: Kováč-Partel-Hanek, Ševela, Mráz-Dovičovič (78. Belák), Doležaj, Greguška (61. Sokol), Suchý-Straka, Filo (67. Lysáček). A meccs elején egyperces néma csenddel adóztak a nemrégen elhunyt Milan Moravec edzőnek, aki a hetvenes évek végén irányította a nagyszombati együttest. Érdekes, izgalmas, változatos labdarúgást láthattak a nézők az ideális futballidőben. A vendégek túlságosan tisztelték ellenfelüket, ezért nem csoda, hogy a hazaiak egyre-másra kerültek gólhelyzetbe. A 22. percben Fall szerzett vezetést, a jobb felső sarokba küldte a labdát, majd az első félidő rájátszásában Sikorjak lapos lövéssel növelte az előnyt. A fordulás után mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, az eredmény azonban nem változott.

Ružomberok-Púchov 4:1 (2:0)

Góllövők: Helbich (15., 90.), Hazucha (26.), Rák (79.), ill. Perniš (58.). Játékvezető: Hriňák, 3600 néző. Sárga lap: Labaška, Zaveterník. RUŽOMBEROK: Mucha-Jurčo, R. Hrnčár, Mikuláš-Rák, Labaška (89. Očovan), Helbich, Zošák (51. Jančik), Špánik (66. Štefko)-Hazucha, Urban. PÚCHOV: Miščík-Bugala, Zaveterník, Pav. Vavrík, Holčík-Škripec (24. Mužlay), Štrba (35. Talda), Belák, Gegics-Breška, Perniš. Gyors iramú, offenzív futballt hozott a találkozó. Már a 15. percben vezetést szereztek a hazaiak, Helbich teljesen tisztán állva lőtt a hálóba. Tíz perc múlva csődöt mondott a vendégek lescsapdája, a labda Hazucha elé került, aki nem hibázott. Hiába igyekeztek a vendégek, nem tudták módosítani az eredményt a szünetig. Csak a fordulás után sikerült gólt lőniük, Gegics Pernišhez passzolt, s a gólvágó lapos lövéssel módosította a mérkőzés állását. Már-már úgy tűnt egyenlítenek a puhóiak, mert állandóan tűz alatt tartották a rózsahegyiek kapuját. Gólokat azonban a hazaiak rúgtak, két gyors akciót követően Rák és Helbich volt eredményes.

A bajnokság állása:

1. Žilina 3 3 0 0 5:2 9

2. Ružomberok 3 2 1 0 7:2 7

3. Trnava 3 2 1 0 6:1 7

4. FC Košice 3 1 2 0 5:4 5

5. Slovan 3 1 1 1 4:3 4

6. Dubnica 3 1 0 2 2:3 3

7. Púchov 3 1 0 2 4:7 3

8. Petržalka 3 0 2 1 2:3 2

9. Inter 3 0 1 2 3:7 1

10. Trenčín 3 0 0 3 1:7 0

A következő forduló műsora - augusztus 3., szombat, 17.00: Dubnica-Žilina, FC Košice-Trnava; 19.00: Inter-Púchov, Trenčín-Ružomberok; augusztus 4., vasárnap, 10.30: Petržalka-Slovan.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?