Csak a gól hiányzott az Eb-főpróbán

Gól nélkül zárult Nagyszombatban a Szlovákia–Észak-Írország futballmérkőzés, amely mindkét válogatott számára Eb-főpróbának számított.

Gól nélkül zárult Nagyszombatban a Szlovákia–Észak-Írország futballmérkőzés, amely mindkét válogatott számára Eb-főpróbának számított. A hazaiak jelentős fölényben játszottak, ám nem tudtak a hálóba találni.

Ján Kozák csak egy helyen változtatott a világbajnok németek elleni győztes csapaton, Duda helyett Mak játszott. Mivel Hubočan sérülése kiújult, Švento játszott a védelem bal oldalán.

Aktívan kezdtek a szlovákok, de az első lehetőség a vendégek előtt adódott, azonban Pekarík mentett Laffertty elől. Mezőnyfölényben játszottak a hazaiak, több tetszetős támadást vezettek, ám a kapu előtt határozatlanok voltak. Az első félidő legnagyobb helyzetét Mak hagyta ki, aki Ďuriš passza után egyedül tört kapura, de McGovern hárítani tudott.

A második játékrész elején Hrošovský átadása után Weiss puskázott el egy ziccert: közelről fölé lőtt. A szurkolók remek hangulatot teremtettek, végig biztatták kedvenceiket, csak a gól hiányzott, így 0:0-lal ért véget az összecsapás. A lövések terén 17:4-re, a labdabirtoklás tekintetében pedig 71:29-re „győztek” Hamšíkék.

„Végig mi irányítottunk, de a jól szervezett északír védelmet nem tudtuk feltörni. Vannak ilyen meccsek. Meggyőződésem, ha sikerült volna gólt szereznünk, megnyertük volna a meccset – értékelte a mérkőzést a Dajtónak Ján Kozák szövetségi kapitány. – Köszönöm a szurkolóknak a biztatást, fantasztikusan segítették a csapatot. Jól teljesítettek a játékosok, de azt még nem tudom, hogy a szombati, Wales elleni Európa-bajnoki nyitányon ugyanilyen összeállításban lépünk-e pályára.”

A mérkőzés után a szigetországi újságírók arra voltak kíváncsiak, hogy Kozák miként akarja semlegesíteni a BL-győztes Real Madrid walesi sztárját, Gareth Bale-t. „Bale jelenleg az egyik legjobb formában levő játékos a világon, de bízom benne, hogy sikerül őt kikapcsolnunk” – szögezte le a 62 éves szlovák kapitány. Az északír tollforgató ezután megkérdezte Kozákot, hogy a meccs után kér-e autogramot Bale-től. A tapasztalt tréner frappánsan válaszolt: „Ő fog tőlem aláírást kérni!”

Úgy tűnik, kialakult a szlovák kezdőcsapat, a tavasszal sokáig sérüléssel bajlódó Pečovskýt a pilseni Hrošovský váltotta fel. Elöl viszont nincs nagy variálási lehetőség, csak Ďuriš, Nemec vagy Šesták közül választhat a kapitány. Ha Hubočan mégsem jönne rendbe, helyette talán érdemes lenne behívni a pozsonyi Slovan gólerős csatárát, Adam Zreľákot. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?