Cristiano Ronaldo kétszer villant

<p>A labdarúgó Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid 2:0-ra legyőzte az Európa Ligát megnyerő FC Sevillát, ezzel 2002 után másodszor hódította el az Európai Szuperkupát.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Gareth Bale-nek, a Real Madrid walesi sztárjának szülővárosában, Cardiffban rendezett mérkőzésen a királyi gárda játszott veszélyesebben. Ronaldo mindkét félidőben betalált a Sevilla hálójába, amely nem igazán tudta nyomás alá helyezni a Blancókat, így a BL-győztes magabiztosan nyert 2:0-ra.

„Jól védekeztünk, de támadásainkból hiányzott valami plusz – a pontosság és a harciasság az ellenfél kapuja előtt. Megtettük, ami erőnkből tellett, de a Real egy nagyon jó csapat, és ma jobb volt nálunk” – ismerte el Unai Emery, a sevillaiak edzője.

Carlo Ancelotti, a Real vezetőedzője szerint ezzel a sikerrel új diadalkorszak nyílhat a spanyol klub életében. „Az egész csapat jól teljesített, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy nem volt sok időnk a felkészülésre. Nagy reményekre jogosító, minőségi keretünk van” – jelentette ki Ancelotti, hozzáfűzve, roppant szerencsésnek tartja magát, hogy ilyen fantasztikus gárdát irányíthat. Az olasz szakember külön kiemelte Cristiano Ronaldo játékát, aki két góljával eldöntötte a mérkőzést. „A csapat nagyszerű volt, én meg gólokat rúgtam, szóval a lehető legjobban kezdtük a szezont, ez önbizalmat ad majd a folytatásra. Voltak gondjaim a múlt idény végén és a világbajnokságon a sérüléseim miatt, de már jól vagyok, örülök, hogy visszatértem” – nyilatkozta Cristiano Ronaldo.

A portugál csillag már 70 gólnál jár az európai kupasorozatokban, amivel megelőzte a 69 gólos német Gerd Müllert, illetve beérte az olasz Filippo Inzaghit (a rekorder továbbra is a spanyol Raúl 76 találattal). „Jutalmul” két aranyérmet is kapott a díjátadón: Michel Platini, az UEFA elnöke nem vette észre, hogy CR7 már átvette az érmet, és újabb medált akasztott a nyakába, Ronaldo azonban udvariasan figyelmeztette őt a tévedésre.

Hasonlóképp tett csapattársa, Xabi Alonso is, aki fejét ingatva fejezte ki rosszallását Platininek az érem átvételekor, mivel eltiltása miatt nem játszhatott a meccsen. A Real középpályását az Atlético Madrid elleni BL-döntőt követően tiltotta el az UEFA, miután csapata találata után öltönyben berohant a pályára (akkor sárga lapok miatt kényszerült a lelátóra).

Ott volt viszont a cardiffi stadion gyepén a Real két új nyári szerzeménye. A friss világbajnok német Toni Kroos végigjátszotta a mérkőzést, és 72 percet töltött a pályán James Rodríguez, a brazíliai vb kolumbiai gólkirálya. Velük együtt közel 460 millió euró volt az értéke a madridiak kedd esti kezdőcsapatának, ami új világcsúcsot jelent.

A Real 2002 után másodszor hódította el az Európai Szuperkupát, és tovább erősítette a spanyol klubok dominanciáját: az utóbbi hat évben csak egyszer (2013, Bayern München) fordult elő, hogy ne a Primera División egy csapata szerezze meg a trófeát. (MTI, nso, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?