Colombo az olaszokkal volt

A Bajnokok Ligája csoportmérkőzéseinek második fordulójában több meglepetés is született: a Chelsea hazai pályán 2:0-ra kikapott az isztambuli Besiktastól, a prágai Sparta pedig kétgólos vezetés után végül csak döntetlenezett Rómában, a Lazio vendélgeként. A Real Madrid 3:1-re győzött Portóban, s ezzel továbbra is százszázalékos.

A Lazio hátvédjének, Szinisa Mihajlovicsnak (jobbra) minden rutinjára szüksége volt, hogy hatástalanítsa a prágai Marek KincltReuters-felvételA G-csoportban a Sparta Rómában vendégszerepelt, s a csehek bátor kontradámadásaiknak köszönhetően az első félidőben kétgólos vezetésre tettek szert. Poborský (az egykori Lazio-játékos), Sionko valamint az offenzív felfogásban futballozó Zelenka az első negyvenöt percben többször is villámgyorsan átjátszotta a Lazio középpályás-sorát (élén a veterán Albertinivel), és nem Peruzzin múlott, hogy a Sparta nem növelte tovább az előnyét. Fordulás után ugyan Simone Inzaghi szemfüles góllal (éles szögből kötényt adva Blažeknek) szépített, ám az egyenlítéshez a francia Colombo játékvezető „jóindulata” kellett: Inzaghi sokadik műesését büntetővel honorálta. Hiába szorongatott a folytatásban a Lazio, a ráadás perceiben mégis a Sparta állt közelebb a győzelemhez: Poborský beadásánál Gluscsevics centikkel maradt le a labdáról az ötösön.

A csoport másik mérkőzésén a Chelsea váratlan vereséget szenvedett a Stamford Bridge-en. Claudio Ranieri, az orosz olajmilliárdos, Roman Abramovics által nyáron „összevásárolt” kékek olasz menedzsere a Besiktas nagyszerű taktikájában és a kihagyott lehetőségekben látta csapata meglepő vereség okát. „Jól kezdtünk, de két ziccert elhibáztak a csatáraim, majd vezetést szereztek a törökök, akik ezután nem hagytak szabad területet nekünk, mi pedig nem találtunk ellenszert.”

A Real Madrid – csakúgy mint az első játéknapon hazai pályán a Marseille ellen – Portóban is hátrányba került, de ismét sikerült fordítania. Ráadásul ez még a világsztárokkal teletűzdelt madridi együttestől is bravúrnak számít, hiszen mindezt az UEFA Kupa-győztes portugál FC Porto otthonában hajtotta végre. „Mindig nehéz, ha már a találkozó elején gólt kapunk, de megérdemeltük a sikert, mert mindenben jobbak voltunk ellenfelünknél” – mondta az összecsapást követő sajtótájékoztatón Carlos Queiroz, a Real portugál vezetőedzője.

A címvédő olasz AC Milan mestere, Carlo Ancelotti elégedetlen volt csapata teljesítményével, ami érthető is, hiszen a piros-feketék gólnélküli döntetlenre voltak csupán képesek a nem túl jó formában lévő Celta Vigo ellen.Az összecsapás érdekessége, hogy a brazil Rivaldo ismét lehetőséget kapott az olasz gárdában: a klasszis irányító a 63. percben lépett pályára. A hétvégén előbb úgy tűnt, távozik Milánóból, végül azonban rábírták a maradásra.(mti, jgj)

Randalírozó belga drukkerek

Amszterdam. Az Ajax–FC Bruges mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a meccs előtt a rendőrség hetven szurkolót letartóztatott a városban kirobbant utcai rendbontás során. A belga együttes híveinek egy csoportja délután nem bírt magával, üzletekben randalírozott, illetve hazai drukkereket cukkolt. A botrányos jelenetek mintegy két órán át tartottak, ennek ellenére senki nem sérült meg komolyan, és jelentős anyagi kár sem keletkezett. A rendet mintegy 200 rendőr állította helyre. A bekísért szurkolók legnagyobb büntetése az volt, hogy nem tekinthették meg a találkozót...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?