Biztató kezdés után kemény visszavágó vár a HC DAC-ra

Boada.HCDAC

A női kézilabda Európa-liga selejtezőjének első párharcában az idegenbeli 28:26-os vereség után, a dunaszerdahelyi HC DAC vasárnap hazai pályán fogadja a román SCM Ramnicu Valcea csapatát.

Az első mérkőzés sokáig papírforma szerint alakult és miután a félidőben háromgólos előnyben voltak, a második játékrész elején ugyan kicsit megtorpantak, de a 43. percben már hét góllal is vezettek a románok. Ezt követően azonban feltámadtak a csallóközi csapat játékosai, és elsősorban Eliška Desortová, valamint a nyáron érkezett rutinos spanyol irányító, Emma Boada Coronado vezérletével kis híján csodát tett a HC DAC. A sárga-kékek hátránya bő egy perccel a vége előtt már csak egy volt. Végül a kétgólos vereség bizakodásra ad okot, de a nemzetközi szinten sokkal nagyobb tapasztalattal rendelkező románok továbbra is esélyesebbnek számítanak.

A dunaszerdahelyiek hazai pályán bízhatnak saját szurkolóikban, valamint abban, hogy a kapusteljesítményük és a lövéseik is feljavulnak majd. A kapuban az első mérkőzésen Magera Noémi és Simona Tomovčíková 27, illetve 29 százalékos teljesítménnyel zártak. Ez ugyan nem rossz, főleg ha az ellenfél 20 és 29 százalékos védési hatékonyságát nézzük, de Magera és fiatal posztriválisa is képes lehet ennél jobbra is. Ami szembetűnő volt még, hogy az említett Desortová ugyan hét góllal zárt, ehhez a hivatalos statisztika szerint tizenhárom lövésre volt szüksége. Rajta kívül csak Boada jutott el öt találatig, a többiek kevesebbet és szintén csak 50-60 százalékos hatékonysággal lőttek.

A hat forduló után a román bajnokság második helyén álló Valcea a hétvégén egy idegenbeli győzelemmel hangolt, miután 34:28-ra győzte le az alsóházi Targu Jiu csapatát. De jó előjekkel várhatja a meccset a HC DAC is, hiszen ők 40:28-ra győztek Dunaszerdahelyen az Olomouc ellen, és holtversenyben az első helyen állnak a MOL Ligában.

A vasárnap 19 órakor kezdődő mérkőzést a cseh és a magyar Sport 1 is élőben közvetíti, a játékvezetők a szlovén Zan Puksic és Miha Satler lesznek.

Női kézilabda

Európa-liga, selejtező, 2. forduló

Visszavágó – Vasárnap, 19.00: HC DAC–Valcea (az első meccsen 26:28),

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?