Collina vezeti a nyitómeccset

Lisszabon. Pierluigi Collina vezeti a holnap kezdődő labdarúgó Európa-bajnokság nyitómérkőzését (18.00: Portugália–Görögország). Tegnap megérkezett a kontinensviadal helyszínére a cseh válogatott is – Vladimír Šmicer szerint a gárda Eb-győztesként indul majd vissza.

Az UEFA Kupa döntője után a holnap kezdődő Európa-bajnokság nyitómeccsét is az olasz Pierluigi Collina vezeti majdReuters-felvételÚjabb megtiszteltetés érte az évek óta a világ legjobb játékvezetőjének tartott Pierluigi Collinát, ugyanis ő vezeti a nyitómérkőzést. Az UEFA csütörtökön 12 találkozóra jelölt bírókat, vagyis a keret összes tagja szerephez jut legalább egy összecsapáson. A szlovák Ľuboš Micheľ június 16-án az A-csoport spanyol–görög találkozóját vezeti majd.

Šmicer aranyról álmodik

Tegnap megérkezett Portugáliába a cseh labdarúgó-válogatott. Az 1996-ban döntős együttes szeretné elfeledtetni szurkolóival a 2000-es kisiklást (akkor még a csoportból sem jutott tovább), és feltett szándéka, hogy aranyérmesként térjen haza. – Négy sikert várok az Eb-n. Ez azt jelentené, hogy legyőzzük Lettországot, döntetlent játszunk a németekkel és a hollandokkal, majd megnyerjük a negyed- és elődöntőt, végül pedig a finálét – mondta mosolyogva Vladimír Šmicer, az FC Liverpool középpályása. Pavel Nedvěd, a csehek aranylabdás sztárja szerényebben nyilatkozott: ő már sikerként könyvelné el azt is, ha továbbjutnának a halálcsoportból, amelyben sorrendben Lettország, Hollandia és Németország lesz az ellenfelük.

Seedorf megsérült

Clarence Seedorf sérülése miatt aligha játszhat a hollandok első találkozóján. Az olasz bajnok AC Milan középpályása térdínhúzódás miatt kénytelen kihagyni a keddi németek elleni rangadót. Seedorf az utolsó, írek elleni felkészülési mérkőzésen sérült meg, és az első meccsen várhatóan az Ajaxban játszó Rafael van der Vaart helyettesít majd.

Grönkjaer otthon maradt

Még el sem kezdődött az Eb, máris megfogyatkozott a dán küldöttség. Jesper Grönkjaer ugyanis nem utazott el a kerettel Portugáliába, ráadásul nem egy egyszerű sérülés miatt, hanem jóval komolyabb okból. Tegnap kiderült, hogy Grönkjaer édesanyjának állapota kritikus. – Vannak olyan dolgok az életben, amelyek fontosabbak a labdarúgásnál. Folyamatos kapcsolatban állok Jesperrel, s megértem, hogy egyelőre családja mellett kíván maradni. Jobb, ha rábízzuk a döntést, de nem számítunk arra, hogy rövid időn belül csatlakozik a kerethez – jelentette ki a csütörtöki edzés előtt Morten Olsen, a dánok szakvezetője.

Bíróktól félnek az oroszok

Az orosz válogatott tagjai attól tartanak, hogy játékvezetői nyomás sújtja majd őket, amikor a csoportmérkőzések során találkoznak a hazai pályán szereplő portugálokkal, valamint a szomszéd országot képviselő spanyol gárdával. – Aggódunk, hiszen szinte két hazai együttessel is találkozunk. Csak reménykedhetünk abban, hogy sportszerű lesz a játékvezetők tevékenysége – mondta Alekszej Szmertyin középpályás. Csapattársa, Alekszandr Mosztovoj elsősorban a portugálok elleni meccs miatt aggódik. – Tartok attól, hogy jelentős külső segítséget kapnak. Csak emlékezzünk a legutóbbi vb-re, amelyen a társrendező dél-koreaiak bírói támogatással búcsúztatták az olaszokat és a spanyolokat. Biztosra veszem, hogy a portugálok is segítséget kapnak. Ez a realitás, semmit sem tudunk tenni ellene.

Angol dominancia

Az angol Premier League 57 labdarúgóval adja a legtöbb játékost az Eb mezőnyébe. A második helyen a német Bundesliga 50, a harmadikon az olasz Serie A 46, a negyediken pedig a spanyol Primera División áll 36 futballistával. Az Eb-n pályára lépő 368 labdarúgóból 189-en a kontinens négy topligájában keresik kenyerüket. A legtöbb, 9-9 Eb-résztvevővel a Bayern München, a Juventus és az FC Barcelona büszkélkedhet. (mti, tasr, ú)

Postázzák a huligánok késeit

Lisszabon. Meglepő „újrahasznosítási akciót” vezet be az Eb szervezőbizottsága. A stadionokból kitiltott tárgyakat – zsebkéseket, pirotechnikai eszközöket – a szervezők a bejáratoknál elkobozzák, ám a belépésnél mindig lesznek postai alkalmazottak, akik a szurkoló szálláshelyére szállítják majd a stadionba nem való szurkolói kellékeket. (nb 1.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?