Brünnben teker az elit

Pozsony. Ma kezdődik Brünnben a közös cseh és szlovák országúti kerékpáros bajnokság. A viadalon rajthoz áll a szepsi Remák Zoltán, a CK ŽP Podbrezová biciklistája is – ellenfelei között pedig várhatóan olyan nagyágyúk lesznek, mint a cseh Pavel Padrnos, vagy a sprintkirály Jan Svorada.

Remák Zoltán (balról a második) podbrezovái mezben indul Brünnben isRemák Béla felvételeA cseh és szlovák bajnokság két versenyből áll majd: ma az egyéni indítású időfutam (42 km) van soron, vasárnap pedig az országúti bajnokság (200 km). A versenynek elsősorban presztízsjellege van, hiszen várhatóan a cseh és a szlovák elit minden tagja rajthoz áll majd, így ott lesz az ötszörös Tour de France-győztes Lance Armstrong segítőtársa, a cseh Pavel Padrnos (US Postal), továbbá a cseh sprintkirálynak nevezett Svorada (Lampre), aki szintén ismeri már, hogy milyen érzés szakaszt nyerni a francia körversenyen, és indul Lars Ullrich és Erik Zabel csapattársa, Tomáš Konečný (T-Mobile), valamint az első divíziós Liberty Seguros csapatában tekerő Hruška és Andrle is. A bajnokságban elért dobogós helyezés más országokban az olimpiai indulásra is feljogosíthatná a versenyzőket, Szlovákiában azonban e téren is elsősorban a befolyásos klubmenedzserek egyéni érdekei döntenek, és a belviszályok miatt valószínűnek tűnik, hogy az eredmények alapján legjobb honi csapat – a CK ŽP Podbrezová – helyett a Dukla Trenčín adja majd az athéni indulókat.

A 27 éves Remák Zoltán elmondta: mivel az olimpiai nevezés a kulisszák mögött dőlt el, számára a cseh és szlovák bajnokság is csak felkészülésként szolgál majd a július végi magyar kerékpáros körversenyre – a szepsi kerekes ugyanis címvédőként indulhat a Tour de Hongrie-n. Ettől függetlenül bizonyítani szeretne Brünnben. Az előjelek kedvezők: Remák vezeti Szlovák-kupa pontversenyét, összetettben megnyerte a Kassa–Tátra–Kassa nemzetközi versenyt, és az élmezőnyben ért célba az olaszországi Giro del Friuli–Venezia–Giulia viadalon. (jgj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?