Brazil Hófehérke

Színes formaruhák a repülőn. Vidám csehek, terpeszkedő beloruszok, elegáns olaszok. Ötkarika mindenhol. Sportolók, edzők, bírók, újságírók.Mikor is kezdődik az olimpia? – kérdezi egy utastárs, talán az egyetlen a Róma–Rió járaton, aki nincs képben.

Színes formaruhák a repülőn. Vidám csehek, terpeszkedő beloruszok, elegáns olaszok. Ötkarika mindenhol. Sportolók, edzők, bírók, újságírók.

Mikor is kezdődik az olimpia? – kérdezi egy utastárs, talán az egyetlen a Róma–Rió járaton, aki nincs képben. Csoda, hogy felengedték a gépre.

Az út sima és eseménytelen. Az egyetlen említésre méltó mozzanat, amikor a steward leönt tejjel. Hajnali négy után landolunk Rióban. Az útlevél-ellenőrzés gyors, az akkreditáció zökkenőmentes. Mindenki mosolyog, és jól beszél angolul.

Welcome to the Olympic Games!

A szállásra vivő buszra kicsit várni kell, de legalább látjuk Riót ébredezni. Utcai lámpák fénye csillog a dombokon, a tenger visszatükrözi őket. Elég jól néz ki. Konkrétan gyönyörű.

A recepción sincs fennakadás. A Barra 1 médiafalu pont olyan, mint a prospektusokban. Medence, szauna, fitneszterem. Mint a mesében.

Aztán a szobába érve ez a mese kezd egészen konkréttá válni. Túlságosan konkréttá. Hófehérke brazil módra. Ki evett a tányérkámból? Ki aludt az ágyacskámban?

Aludt? Alszik!

A recepcióról idekísérő segítő, akinek angoltudása a „Can I help you?” és a „Just a minute” mondatokra korlátozódik, viszont zokszó nélkül cipeli a 16,4 kg-os bőröndömet, mutogatásomból megérti, hogy az ágy nem üres.

Kisvártatva kikukucskál a szobából egy ősz fej, bármelyik szappanoperában eljátszhatná a jóságos brazil nagymamát. Ezúttal Hófehérke szerepét kapta. Tökéletes angolsággal magyarázza, félreértés történt, azt hitték, ezt a szobát csak később foglalják el, s mivel késő éjszakáig takarították az épületet, itt tértek a kolléganőjével aludni. De aggodalomra nincs ok, a szoba hamarosan készen áll.

Mindez két órával ezelőtt volt. Otthon már jócskán délután van. Szívesen írnám, hogy itt a vége, fuss el véle, de úgy sejtem, ez a mese lapzártáig nem ér véget.

P. S. Murphy törvénye szerint minden várakozást igénylő probléma azonnal megoldódik, mihelyt az ember előveszi a laptopját, hogy dolgozzon. A szoba is hirtelen kész lett. Itt a vége, fuss el véle. Kezdődhet az olimpia!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?