Botrány Patraszban

Patrasz. A Nemzetközi Úszó Szövetség vezérkara komolytalan játék miatt megsemmisítette a szombati magyar–orosz 14:13-as eredményt, s ennek következtében tegnap este a vízilabda Világliga patraszi döntőjében spanyol-orosz összecsapásra került sor (lapzárta után ért véget), a magyar válogatott csak a 3.

Patrasz. A Nemzetközi Úszó Szövetség vezérkara komolytalan játék miatt megsemmisítette a szombati magyar–orosz 14:13-as eredményt, s ennek következtében tegnap este a vízilabda Világliga patraszi döntőjében spanyol-orosz összecsapásra került sor (lapzárta után ért véget), a magyar válogatott csak a 3. helyért játszhatott a görögökkel.

A súlyosan elmarasztaló döntés vasárnap délre született meg, első lépésként a két közreműködő bíró, valamint a lelátón helyet foglaló másik két semleges játékvezető foglalta írásba véleményét a meccsről, amelynek végeredménye – az egymás ellen szerzett pontok azonossága és az egyformán nullás gólkülönbségek után – pontosan arra volt jó, hogy a magyar és az orosz együttes több lőtt góljának köszönhetően finalista legyen, a spanyolok pedig lemaradjanak a csúcstalálkozóról.

Ezt követően a Világliga menedzsmentje javaslatot tett a Nemzetközi Úszó Szövetség végrehajtó bizottságának, hogy 0:5-tel igazolják az eredményt mindkét csapatnak. ĺgy is történt, ezért alakulhatott ki a spanyol-orosz döntő, tekintettel a korábban játszott spanyol-magyar és az orosz-spanyol egyformán 9:8-as eredményére.

Martin György, a magyar szövetség elnöke a példátlanul súlyos büntetésre hivatalos beadvánnyal reagált, amelyben jelezte: mind az elmarasztaló véleményüket megfogalmazó bírók, mind pedig a döntéshozók ellen valamennyi lehetséges fórumon – ha úgy alakul, akkor bíróságon is – vizsgálatot fognak kezdeményezni. – Az első, azt hiszem teljesen jogos és logikus felvetésünk az volt, hogy azonnal csomagoljunk és menjünk haza! – fogalmazta meg saját és játékosai véleményét Kemény Dénes szövetségi kapitány. – Aztán győzött még ebben a nehéz helyzetben is a józan ész, nem lépünk vissza, játszunk a bronzmeccsen a görögökkel, mert ha nem ezt teszszük, további büntetésre számíthatunk. Akár még az olimpiai részvételünk is veszélybe kerülhetne! Egyébként azt hiszem, beláthatatlan következményei lesznek a jövőben ennek az elhamarkodott döntésnek. Mi mindenesetre három hét múlva a belgrádi Világ Kupán, ahol címvédőként szállunk vízbe, a medencében teszünk majd meg mindent annak bizonyítására, hogy változatlanul a sportág legjobbjai vagyunk.

Szombati eredmények: Magyar-ország–Oroszország 14:13 (5:3, 2:5, 2:1, 2:2) – a büntetődobásokban 3:2. Legeredményesebbek: Kiss G. 3, Benedek 3, ill. Zinnurov 3. Spanyolország-Görögország 9:7 (2:1, 3:2, 3:1, 1:3).

Végül a harmadik helyen végzett a magyar válogatott, miután 13:6-ra legyőzte a házigazda görögöket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?