Botlottak a brazilok

<p>Nem tudta megnyerni második meccsét a házigazda Brazília: Mexikó a brillírozó Guillermo Ochoának köszönhető-</p><p>en pontot rabolt a favorittól.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Neymar sírt a himnuszok alatt, Júlio César elszántan énekelt, Brazília felkészült egy újabb diadalra. Fortalezában azonban a házigazda nem bírt Mexikóval, mert annak kapujában Guillermo Ochoa varázsolt. A 28 éves kapus – aki 2011-től az Ajaccióban védett, de idén nyáron lejárt a szerződése, s most csapatot keres – Neymar, Thiago Silva és Paulinho ziccereit is káprázatos mozdulattal védte, így a mérkőzés 0:0-val végződött.

Ez volt az első alkalom, hogy Brazília nem európai vagy dél-amerikai csapattal szemben pontot vesztett a vb-ken.

„Ez volt életem meccse” – lelkendezett a mérkőzés után Ochoa, akinek mozdulatát, amellyel kivédte Neymar fejesét, máris Gordon Banks parádés védéséhez hasonlítják. „Természetesen tudom, miről van szó – válaszolta Ochoa, amikor megemlítették neki Banks bravúrját Pelével szemben. – Az az egyik legnagyobb védés a vb-k történetében, számtalanszor láttam videón. Megtiszteltetés, hogy hozzá hasonlítanak.”

Ochoa még a vb előtt azt nyilatkozta, bár a kieső Ajacciónál lejárt a szerződése, szeretne Franciaországban maradni, és lehetőség szerint a Bajnokok Ligájában védeni: „Sokat fejlődtem az Ajacciónál töltött három év alatt. De amikor Mexikóban védtem, ahhoz voltam szokva, hogy a legmagasabb célokért játszunk. BL-meccsekre lenne szükségem ahhoz, hogy igazán biztos legyek magamban.”

A brazilok elleni teljesítménye után Ochoa vélhetően válogathat az ajánlatokból, de a világbajnokság alatt nem törődik ezzel. „A jövőmmel az ügynököm foglalkozik, számomra most a vb az első. Nincs sok idő az ünneplésre, mert még hosszú út áll előttünk. Még nem vagyunk a nyolcaddöntőben” – nyilatkozta a kapus, aki 2005-ben éppen Magyarország ellen debütált a nemzeti csapatban, s már 60 válogatottságnál tart.

Ochoa bravúrjai a két edzőt is lenyűgözték. „Sok mindent átéltem már pályafutásom alatt, de még nem láttam kapust ilyen briliánsan védeni. A legfontosabb pillanatokban pazar védéseket mutatott be, az egész csapatnak önbizalmat adott. Az előző két vb-n csak csereként volt ott, de most bizonyított” – dicsérte védencét Miguel Herrera, a mexikói szövetségi kapitány.

A brazilokat irányító Luiz Felipe Scolari ódákat zengett Ochoáról: „El kell ismernem, hogy nagyszerű volt. A közeli fejeseket és lövéseket is megfogta. Óriási nyugalom sugárzott belőle, jól helyezkedett. Ő volt a legjobb ember a pályán.” (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?